Minden idők legértékesebb amerikai autógyártója lett a Tesla

2020. január 10.
9.5831
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő eredményt sikerült elérnie a minap a Teslának, lévén Elon Musk elektromos autóiról ismert cégének a piaci értéke olyan magasra növekedett a tőzsdei eredmények alapján, hogy ezzel egycsapásra minden idők legértékesebb amerikai autógyártójává vált.
 

Történt ugyanis, hogy a keddi tőzsdezáráskor a Tesla értékét 85 milliárd dolláron állapították meg, ami magasan túlszárnyalta a Ford 1999-es sikerét, amikor a kérdéses vállalat közel 81 milliárd dolláros piaci értéket tudott felmutatni, mely mostanáig abszolút csúcstartónak számított, amit jól mutat, hogy a Ford jelenlegi értéke alig 37 milliárd dollár.

A Tesla ráadásul tovább folytatta ezt az erősödést, szerdán további 4 százalékkal drágultak a részvények, így elképesztően jó indulást könyvelhet el 2020-ban Elon Musk vállalata, mely globálisan még azért messze van a csúcstartóktól, hiszen ezen a téren a Toyota vezet 232 milliárd dolláros értékkel, és a Volkswagen-csoport is 98 milliárd dolláron áll jelenleg.
5 hozzászólás

Harder

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát ez nem tartott nekik sokáig.

válasz erre

rDAVE

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Drága, drága, de azért nagyon messze van termelésben egy Volkswagen-csoporttól... Fura hely ez a tőzsde, ahol egy olyan csoportot meg lehet közelíteni értékben, mint a Volkswagen, ami nem csak a Volkswagen autókat, de az Audi-t, a MAN-t, a Scania-t, a Skoda-t, Lamborghini-t és még mást is magába foglal.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Az nem gyenge eredmény bakker!

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez aztán gyorsan ment nekik.

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nem semmi.

válasz erre