Minden gyerekeknek szánt tartalom elköltözhet a Youtube-ról

2019. június 20.
2.6961
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A felnőttek platformjává válhatna a Youtube egy friss intézkedés szerint, a videómegosztónak ugyanis korábban rengeteg problémája volt már a 18 éven aluliaknak szánt tartalmakból, különösen a pedofil hajlamú felhasználók miatt.

Hogy mit tehetne ez ellen a Youtube? A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy elég határozott lépéseket dolgozott ki a vállalat, lévén elhatározták, hogy minden gyerekeknek szánt tartalmat eltávolítanak a Youtube-ról, mely így megmarad a felnőttek platformjának, a gyerekek pedig egy külön, csak nekik szóló alternatívát kapnak Youtube Kids név alatt, mely egy már jelenleg is működő szolgáltatás, de most minden eddiginél fontosabb szerepet kapna.

A kérdés csak az, hogy mit szólnak ehhez a tartalomgyártók, hiszen ezzel óriási bevételkiesést tapasztalhatnak majd, pláne az automatikus lejátszás tiltásával, merthogy ilyen terveik is vannak a Youtube Kids felületén a vállalatnak.

Természetesen ebben az esetben nem a tartalomgyártók zsebe, hanem a gyerekek érdeke a legfontosabb, még ha nem is tudni egyelőre, hogy mikor számíthatunk a kérdéses újdonság bevezetésére.
4 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem fog működni.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem tudom hogy akarják ezt kivitelezni, de jó terv.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Kíváncsi leszek, hogy felügyelik majd, de az elgondolás nagyon jó.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ez egy nagyszerű ötlet.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink