Minden felhasználót titokban értékel a Facebook

2018. augusztus 23.
3.4541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb megdöbbentő dologra hívta fel a figyelmet egy tényfeltáró riportjával a The Washington Post, amiből kiderült, hogy a Facebook titokban minden egyes felhasználóját értékeli, méghozzá a megbízhatóság alapján.

A közösségi oldal a lap szerint állítólag még tavaly állt neki egy olyan rendszer fejlesztésének, mely a közösségi oldalon jelentett tartalmak alapján 0 vagy 1 pontszámot ad a felhasználóknak, ezáltal minden olyan profil hátrányba kerül, amelyik visszaélt már a Facebook bejelentő funkciójával, melyről köztudott, hogy gyakorlatilag semmit sem ér, és rendkívül egyoldalúan közelít a legtöbb témához.

A lap megkeresésére a Facebook szóvivője egyébiránt elismerte az új algoritmus létezését, amire azért volt szükség, mert sokan jelentenek valós híreket is álhírként csak azért, hogy ártani tudjanak egy oldalnak, ezáltal a problémás profiloktól érkező bejelentéseket vélhetően kevésbé veszik komolyan.

Az ugyanis nem derült ki, hogy a rendszerre és az értékelésekre pontosan miért is van szükség, egyáltalán milyen és mennyi szabályt kell megszegnünk, vagy egyáltalán mit kell tennünk azért, hogy egyik vagy másik kategóriába soroljanak minket.
5 hozzászólás

VDemon

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Köszönjük FB!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Gyönyörű, gyerekek, csak így tovább, ezekkel a hasznos fejlesztésekkel!

válasz erre

Levi87

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Ezer százalékig biztos vagyok benne hogy ezek tényleg nem tudnak arról a mérhetetlen mennyiségű hibáról amitől az a **** hemzseg. Akkor nem ilyen ****ságokkal foglalkoznának.

válasz erre

zender

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Hihetetlen tehetségtelen ótvar banda, elképesztően irritálnak.

válasz erre

technomancer

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Ezek mekkora patkányok te jó isten.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink