Minden eddiginél több káros anyag van most a Föld légkörében

2019. augusztus 14.
2.7191
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Megérkezett az Amerikai Meteorológiai Társaság sokak által várt legújabb jelentése, mely State of the Climate címmel összefoglalja, hogy soha nem volt még ilyen szennyezett a Föld légköre, mint az elmúlt hónapokban.
 

A jelentésből kiderült, hogy a levegőben lévő káros anyagok 1990-hez mérten több mint 40 százalékkal jobban melegítik most a klímát, miközben hetedik éve ijesztően növekszik a tengerszint, legalább harminc éve pedig a gleccserek és a jégsapkák olvadása is nagyon drasztikus, a jégminták elemzése alapján pedig legalább 800 ezer éve nem volt olyan sok metán, szén-dioxid és dinitrogén-oxid a légkörben, mint mostanság.

Az eredmények szerint 2018-ban rekordot döntött a tengerszint növekedése, hiszen minden évtizedben legalább 3 centiméterrel emelkedik a mértéke, és bár 2016 óta a víz hőmérséklete egy kicsit lehűlt, de még így is jóval melegebb, mint a 2010 előtti évtizedekben.

A kutatás külön kiemelte, hogy manapság lényegesen több az extrém időjárási jelenség is, ezáltal a tavalyi évben nemcsak több hőhullám volt, hanem néhányszor különösen hideget mértek olyan régiókban, ahol ez egyáltalán nem jellemző.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Szörnyű ez a helyzet, annyira letaglóz hogy csak romlik és romlik...

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Jól hangzik...

válasz erre

betyár

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Jaj de jó....

válasz erre