Minden eddiginél jobb ujjlenyomat-olvasó kerülhet a jövőben érkező Samsung telefonokba

2018. szeptember 12.
4.1871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Samsung bejelentette, hogy jövőben érkező okostelefonjaikban már biztos, hogy a Qualcomm által gyártott ultrahang alapú ujjlenyomat-olvasót alkalmazzák majd, melyek kijelzőbe integrált formában kaphatnak majd helyet - elsőként talán a Galaxy S10-ben.
 

Mint ismert, a Qualcomm már évek óta pályázott arra, hogy szerződést kössön a Samsunggal, azonban a dél-koreai óriás többször visszadobta ultrahangos megoldásukat, így a harmadik generációs változatot fogadta el először a gyártó, amivel kapcsolatban már az is kiderült, hogy a panelek gyártása részben Kínában, részben Tajvanon történik majd az O-Film és a GIS gyáraiban.

A Samsung természetesen nem véletlenül válogatott ennyi ideig, hiszen a Qualcomm legelső megoldása még nagyon fejletlen volt, csak 0,3 milliméteres kijelzővédő üveg mellett működött, ellenben a második generációval már 0,8 milliméterre emelték ezt a számot, azonban még ez is kevés volt a gyártónak.

Hogy a harmadik generációs ultrahangos ujjlenyomat-olvasó pontosan milyen teljesítményre képes, az egyelőre nem derült ki, de ezeknél az értékeknél bizonyára jobb lett, ha a Samsung végre bólintott a technológiára.
3 hozzászólás

technomancer

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Alakul, alakul, igaz pár évvel ezelőttre vártuk.

válasz erre

TEchie

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Magukhoz képest a legjobb azt elhiszem

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 27 napja

Pár évvel a bemutatkozás után csak sikerül betenni végre.

válasz erre