Minden eddiginél embertelenebb körülményeket találtak az Apple egyik kínai beszállítójánál

2018. január 18.
1.6151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyenesen sokkoló beszámolót közölt a Bloomberg magazin a China Labor Watch vizsgálataira hivatkozva, akik az egész világ elé tárták a kínai Catcher Technology gyár embertelen körülményeit, ahol a munkások állítólag minden nap mérgező anyagoknak vannak kitéve.

Az említett gyár egy kis kínai városban található, messze Sanghaj vigyázó tekintetétől, és nevét leginkább az Apple beszállítói között találhatjuk, lévén itt készítik a legtöbb iPhone fém keretét, de MacBook alkatrészek is formálódnak a gyártósoron - sajnos embertelen körülmények között.

Az említett források szerint ugyanis a gyárban a munkások napi 10 órában végeznek közepesen nehéz fizikai munkát, ami Kínában még nem is olyan szokatlan, ellenben a munkakörülmények már igen, hiszen mindenféle védőfelszerelés nélkül kell az embereknek ellátni a feladataikat, így csak egy közönséges papír maszkot viselhetnek a munkaidő során.

Az emberek azonban egész nap mérgező anyagokkal érintkeznek, így mindennaposak a bőrfelületet vagy a szemet ért sérülések és szennyezések, hiszen a különféle maró vagy mérgező hatású anyagok védőruha nélkül könnyedén bejuthatnak a munkások szemébe, vagy felszívódhatnak a bőrükön keresztül.

Mindemellett pedig a dolgozónak óriási hangzavart kell elviselniük, így füldugó nélkül kell kibírniuk a 80 decibeles gépek zaját, ami huzamosabb ideig halláskárosodást idéz elő, de a Bloomberg szerint a gyár konyhája is siralmas, hiszen bár a munkások kapnak ételt - és ez Kínában nagy szó -, ellenben az rendszeresen romlott, rendszeres hasmenést okoz, ezért sokan inkább nem is esznek belőle.

Szomorú továbbá, hogy havonta mindezt 300 dollár körüli munkabérért kénytelenek elviselni a dolgozók, ami alig 80 ezer forintnak megfelelő összeg, és nagyjából 300 forintos órabért jelent.
4 hozzászólás

Levi87

6 éve, 8 hónapja és 21 napja

Sajnálom tényleg hogy ilyen hírek előkerülnek az Apple-el kapcsolatban, de félő hogy más cég sem jobb sajnos. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

6 éve, 8 hónapja és 21 napja

Elég durván hangzik! meglepett smiley

válasz erre

Tommy

6 éve, 8 hónapja és 21 napja

Ott ez nem számít olyan rossz fizetésnek azért. De a körülmények persze attól még rohadt ****ok így.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nem akarok kötözködni, de ha a vigyázó tekinteteket a fővárosra (és kormányra) érted, akkor az Peking, nem Sanghaj. mosolygó smiley Én nem ismerem a kínai jogszabályokat, de remélem az ilyen illegálisnak számít és most ezzel felkeltették az ellenőrök figyelmét.

válasz erre