Milyen világ az, ahol még a robotok is öngyilkosok lesznek?

2017. július 19.
3.8661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szörnyű tragédiáról számolt be a minap az Independent magazin, akik nyilvánosságra hozták a világ első öngyilkos robotjának történetét, lévén a Knightscope jól ismert biztonsági robotjai közül az egyik a minap úgy döntött, hogy egy medencében vet véget áramköreinek.

Az eset a Georgetown Waterfront bevásárlóközpontban készült, ahol hónapok óta nagy sikerrel alkalmazzák a K5 nevű biztonsági robotot, akit a hatalmas épület biztonságának növelésére alkalmaztak, és mivel munkájára nem volt panasz, a központ üzemeltetői nem értik, hogy a robot miért hozta meg ezt a döntést.

Milyen világ az, ahol még a robotok is öngyilkosok lesznek? - 2. kép

Nyilván nem akarjuk túldramatizálni vagy elviccelni a sztorit, hiszen bizonyára nem tényleges öngyilkosság történt a robot részéről, hanem baleset - bár a beszámolók szerint a 136 kiliós monstrum nyílegyenesen hajtott utolsó útjára, aminek a vége a bevásárlóközpont medencéjében ért véget, mely egyben a K5-ös pályafutásának végét is jelentette.

Milyen világ az, ahol még a robotok is öngyilkosok lesznek? - 3. kép

A robot gyártója közleményben jelezte, hogy teljesen egyedi esetről van szó, és egyelőre ők sem tudják még, hogy mi történhetett, ellenben vizsgálják az ügyet, miközben egy újabb robot állhat hamarosan a tragikusan végződött előd helyére.
4 hozzászólás

Fikarc

7 éve, 3 hónapja és 9 napja

Isten nyugosztalja! röhögő smiley

válasz erre

marco

7 éve, 3 hónapja és 9 napja

Nem bírta a stresszt. A sok hülye bevásárló kikészítette.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 3 hónapja és 9 napja

RIP

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 3 hónapja és 9 napja

Szegény! meglepett smiley

válasz erre