Miközben Kalifornia legnagyobb erdőtüzét oltották, a szolgáltató lekorlátozta a tűzoltók mobilnetét

2018. augusztus 25.
4.4391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül felháborító dolgot engedett meg magának az egyik legnagyobb amerikai szolgáltatóként ismert Verizon, akik annak ellenére is korlátozták a kaliforniai tűzoltók mobilnetét, hogy közben az állam valaha látott legnagyobb erdőtüzét oltották.

Mint ismert, Mendocino térségében már július 27-e óta, azaz csaknem egy hónapja tombolnak a lángok, ezekben a percekben is több ezer tűzoltó dolgozik megfékezésükön, és hogy a munkát könnyebben összehangolják, saját szolgálati telefonjaikat használták fel arra, hogy elérjék a parancsnoki állást.

Ez drasztikusan megnövelte adatforgalmukat, ami csak papíron volt korlátlan, a Verizon ugyanis ebben a csomagban havi 25GB maximális keretet biztosít előfizetőinek, és miután ezt a határt túllépték, korlátozást vezettek be, ami a tűzoltók számára a lehető legrosszabbkor jött, hiszen a mobilnet elengedhetetlen volt a munkájukhoz.

Az eset kapcsán a tűzoltóparancsnok ugyan felkereste a szolgáltatót, de ők nem voltak hajlandóak módosítani feltételeiken, csak annyit tudtak tenni, hogy drágább csomagokba teszik át az embereket, ami óriási kiadást jelentett a tűzoltóságnak, de nem tehettek mást.

A Verizon időközben egy közleményt adott ki, melyben kiemelték, hogy vészhelyzet lévén automatikusan fel szokták oldani az efféle korlátozásokat, így belső vizsgálatot indítottak annak érdekében, hogy kiderítsék, miként történhetett meg mindez.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 1 hónapja és 18 napja

Uhhh ez durva epic fail azért.

válasz erre

zender

6 éve, 1 hónapja és 18 napja

Szolgáltatók...nem is értem h képesek emberek ott ülni és azt mondani egy tűzoltónak h bocsi de nem tudom megoldani. Hihetetlen...

válasz erre

Levi87

6 éve, 1 hónapja és 19 napja

Szívás.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 1 hónapja és 19 napja

Szomorú hogy ilyen megtörténhet. Nem jól reagálták le szerintem a Verizonnál, de maga a megoldás, bármilyen **** is, de érthető. Magánszámokról van szó.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 1 hónapja és 19 napja

Ez elég keményen hangzik! meglepett smiley

válasz erre