Microsoft Windows Remote Desktop for Android bemutató

2013. október 22.
8211
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Alig pár nappal ezelőtt, a Microsoft bejelentette, majd pár perccel később már publikálta is a sokunk által kedvelt Remote Desktop Androidra és iOS-re készített kliensét.

Erről már történt bejegyzés az oldalon, amit itt olvasható, a mostani cikk tárgya ennek bemutatását célozza meg. Lássuk, hogyan használhatjuk Redmond új megoldását!


[caption id="attachment_4838" align="aligncenter" width="610"] A végeredmény[/caption]
Először nézzük meg mire is van szükségünk. Mindenek előtt egy Androidot futtató eszközt kell magunkénak tudnunk, majd a Play Store-ról telepíteni a szükséges applikációt (Remote Desktop for Android).
A mobil applikáció indítása előtt fontos, hogy a távoli asztal engedélyezve legyen PC-nken, laptopunkon. Előfeltétel, hogy egyrészt minimum teljes értékű Windows 7 vagy 8 fusson rajta, valamint előbbi esetén a minimum Professional verzió megléte, hiszen a Home Premium-nál anno nem érezték fontosságát e funkciónak.


[caption id="attachment_4840" align="aligncenter" width="291"] Engedélyezzük a távoli asztal kapcsolatot PC-nken[/caption]

[caption id="attachment_4841" align="aligncenter" width="346"] Engedélyezzük a távoli asztal kapcsolatot PC-nken[/caption]

 

[caption id="attachment_4842" align="aligncenter" width="337"] Először engedélyeznünk kell a távoli asztal lehetőségét[/caption]
Ha ezzel megvagyunk, akkor indítsuk el az Android applikációt.


[caption id="attachment_4849" align="aligncenter" width="307"] ű A felület[/caption]

[caption id="attachment_4850" align="aligncenter" width="307"] A felület[/caption]

[caption id="attachment_4851" align="aligncenter" width="307"] A felület[/caption]
Miután megismerkedtünk a felülettel, létrehozhatjuk a kapcsolatot. Az alkalmazás jobb felső sarkában a ?+? ikonra kattintva adhatunk hozzá újat. Itt kétféle verzió közül választhatunk (PC name mező): az egyik, hogy a hálózaton szereplő host nevet adjuk meg, vagy annak IP címét, amit például a router-től kap, persze van lehető dinamikus DNS-ként is hivatkozni, pont mint normál esetben. Jelen bemutató az egyszerűség jegyében készült, így az átjáró (Gateway) mezőt hagyjuk változatlanul. Az alatta levő két beviteli mező az autentikációhoz szükséges, ennek segítségével tudunk bejelentkezni. Ez tulajdonképpen a a saját felhasználónevünk és jelszavunk PC-nken.


[caption id="attachment_4852" align="aligncenter" width="307"] Már közel járunk[/caption]
Ha ez kész, mentsük a kapcsolatot, majd végül kattintsunk rá, és ha mindent jól hajtottunk végre, akkor máris beléptünk Windows hajtotta gépünkbe.


[caption id="attachment_4853" align="aligncenter" width="512"] Sikerült![/caption]

 
nincs még hozzászólás