MicroLED-kijelzőkkel jöhetnek a jövőben az AR-szemüvegek

2018. december 25.
3.9291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A legtöbb AR, azaz Kiterjesztett Valóságra épülő szemüveg az LCoS néven futó technológiát alkalmazza, de egyes források szerint a jövőben mégsem ez, hanem a microLED-technológia lehet az élvonalban, mint kijelző.

A Google Glass rajtja óta az LCoS az AR-szemüvegek uralkodó technológiája, illetve még az AMOLED-techonlógia lehet komoly kihívó, viszont mivel főként lézeres megjelenítést alkalmaz, sokan félnek tőle, hogy esetleg hosszabb távon kárt okoz az ember retináján.

A microLED viszont csúcsra törhet, hiszen az AMOLED-hez képest hosszabb élettartammal, gyorsabb válaszidővel és jobb fényhatással büszkélkedhet, illetve jobban illeszkedik a fejre szerelhető AR-eszközökhöz is, ellenben a microLED kijelzők tömeggyártása nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt gondolnánk, hiszen számos akadály miatt magasabb termelési költségeket és lassabb előállítást produkálhat.

Úgy fest, hogy az Apple a jövőben tüzetesebben is ráfeküdhet e technológia alkalmazására, főleg miután néhány éve felvásárolták a LuxVue Technology-t - ha még 2019-ben előrukkol valamilyen AR-eszközzel az almás cég ezt a megoldást alkalmazva, akkor akár a jövőben mainstreammé is válhat a microLED-kijelző.
források szerint a jövőben mégsem ez, hanem a microLED-technológia lehet az élvonalban, mint kijelző.'>
4 hozzászólás

TEchie

5 éve, 9 hónapja és 9 napja

Ez az a technológia ami annyira nem mozgat hogy hihetetlen. A telefonomban benne van, tök jó, de hogy ezért felvegyek egy plusz eszközt, szemüveget, na az nem menne.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nem látom a potenciált még mindig ebben a dologban...

válasz erre

Fikarc

5 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nem hiszem hogy kijön AR szemüveggel az Apple...

válasz erre

Tommy

5 éve, 9 hónapja és 10 napja

Lassan terjed ez a technológia pedig pl Apple Watchban már ez van úgy tudom.

válasz erre