Mi történik, ha egyszer meghal a Nap? Majd rakétákkal eltoljuk innen a Földet!

2019. május 20.
2.8461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A tudomány jelenlegi állása szerint nagyjából 5 milliárd év múlva a Nap annyira legyengül, hogy képtelen lesz ellátni jelenlegi feladatát, vagyis a Földön emiatt kipusztulhat az élet, hacsak addig nem gyorsítjuk meg környezetszennyezéssel, vagy nem teszünk ellene valamit.

Merthogy Matteo Ceriotti szerint tehetünk, egy Glasgowban élő űrménök ugyanis a Conversation magazin hasábjain nemrégiben arról nyilatkozott, hogy elméleti szinten nem lehetetlen rakétákkal eltolni a Földet a jelenlegi pályájáról, ami természetesen milliónyi egyéb kérdést vet fel a tudomány részéről.

A Föld odébb tolása azonban elméletben megvalósítható, még ha ehhez Ceriotti szerint jelenleg 300 milliárd Falcon Heavy rakéta is kellene abban az esetben, ha a bolygó 85 százalékát előtte teljesen elbányásszuk.

Magyarul tehát bár a megoldás működik, azért sokkal optimálisabb lehetőségnek tűnik, ha az emberiség valóban inkább egy új menedéket keres magának, hiszen 5 milliárd év alatt mai fejjel teljesen elképzelhetetlen technológiák születhetnek, melyek kiválthatják ezeket az elméleteket.
2 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 3 hónapja és 10 napja

Ez minket nem fog érinteni. mosolygó smiley A Föld akkor szerintem már régen lakatlan lesz.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 3 hónapja és 10 napja

Okkkéééé, szép tervek.. röhögő smiley

válasz erre