Mi lesz veled Ubuntu Touch?

2017. január 07.
5.0421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Alig pár napja számoltunk be arról, hogy a Nexus 5 teljes értékű Ubuntu Phone-ként használható, valamint több más modellhez is készülőben van a képfájl, a friss hírek szerint azonban eléggé megrekedt a fejlesztés a Canonical-nál, sőt úgy fest tervek sincsenek a továbbiakra.
 

Még 2016 decemberében erősödtek fel azok a hangok, amelyek fejlesztési illetve frissítési terveket követeltek a Canonical mobil operációs rendszeréről, amelyek felől akkor mélyen hallgatott a cég, most azonban Pat McGowan reagált ezekre és tiszta vizet öntött a pohárba.

Mint mondta, jelen pillanatban semmilyen tervük nincs az OTA-15 frissítését illetően, de biztonsági javítások természetesen érkeznek majd, ennek ellenére érdemi verziófrissítések nincsenek kilátásban.

Hozzáfűzte továbbá azt is, hogy most a fókusz az asztali LTS változaton (Ubuntu 16.04) valamint a közeljövőben alapértelmezett shell-lé váló Unity 8-as felületen van, valmint gőzerővel készülnek a február végén esedékes MWC gálára, ahol Cloud és IoT eszköszökkel és megoldásokkal képviseltetik magukat.

A kérdés tehát adott, mi lesz veled Ubuntu Touch?
6 hozzászólás

Fikarc

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Nagyon szomorú leszek ha megszűnik. Nagyon kényelmetlen hogy mindössze két szereplő van a piacon és bárki más be akar lépni, maximum egy két éven belül feladja.

CharlieFirpo

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Nagyon remélem hogy azért nincs infójuk mert annyira nagy dobással készülnek, hogy titkolóznak..

Tommy

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Nem hiszem hogy hagyják veszni a dolgot.

TEchie

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Remélem életben marad. Még ki sem próbáltam...

Gólem

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Nemár. Még be se indult már haldoklik...

VDemon

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Uhhhh ez nem hangzik túl jól...