Mi a helyzet a Holdra szállás elveszett videófelvételeivel? A NASA válaszolt!

2019. július 12.
4.1191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Holdra szállás ötvenedik évfordulója alkalmából felreppent az a pletyka, hogy a NASA elvesztett, hovatovább törölt valamennyit az Apollo-11 küldetésének videófelvételéből, amire most az űrügynökség reagált is.
 

Az eredeti szalagokat már 2006-ban is próbálták megtalálni, ám nem jártak sikerrel, a NASA szerint főképp azért fordulhatott ez elő, merthogy a televíziós hírcsatorna műsorszervezői, akikhez eljutott anno a szalag, úgy határoztak, hogy nem tartják meg azokat. Ez azonban mindössze annyit jelent a gyakorlatban, hogy az eredetileg továbbított videóadatot dobták a kukába, amit még anno a Holdról sugároztak a Földre.

Ettől függetlenül viszont természetesen egyéb módokon rögzítették a kérdéses videóanyagot, mivelhogy a szalagról átkonvertálták a videót olyan formátumra, amit a televízióban is le tudnak adni. Éppen ezért hangsúlyozza a NASA, hogy hiába veszett el az eredeti, legelső, szalagra rögzített mozgókép, nem töröltek belőle semmilyen felvételt, ezzel elkedvtelenítve az összeesküvés-elméletek rajongóit.

A téma főképp azért merült most fel, mert egy egykori NASA-gyakornok, a mostanra már 65 éves Gary George július 20-ára egy aukciót szervezett, melynek keretében értékesíteni tervezi az - állítása szerint - eredeti szalagokat, ám a NASA szerint George nem rendelkezik a kérdéses anyaggal.
3 hozzászólás

login_password

6 hónapja, 2 hete és 6 napja

Most nagyon téma ez a holdra szállás. Mindenhol jönnek erről a filmek.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 3 hete

Ejj már megint romba dőlt néhány összeesküvés elmélet!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete

Hát, akkor most valaki hazudik. Vagy a Nasa, vagy George.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink