Mesterséges intelligenciával szűrné a jövőben az öngyilkos hajlamot a Facebook

2017. március 02.
3.8751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Reuters beszámolója szerint minden eddiginél komolyabb eszközhöz szeretne nyúlni a Facebook annak érdekében, hogy a jövőben kiszűrjék az olyan eseteket, amikor valaki például a közösségi oldalon, élő adásban követ el öngyilkosságot.

Mark Zuckerberget ugyanis mélységesen megrázta, amikor egy tinédzser kislány pár hónappal ezelőtt a kamerák előtt, a Facebookon közvetítette öngyilkosságát, azonban hogy ez ne történhessen meg többé, a jövőben egy mesterséges intelligenciával szeretnék bővíteni minden egyes eszközüket és szolgáltatásukat, amely kifejezetten az efféle tevékenységek ellen irányul.

Az MI a Facebook applikációjába, csevegőjébe és videós szolgáltatásaiba is integrálva lesz azzal a céllal, hogy kiszúrja azokat az embereket, akik vélhetően öngyilkosságot forralnak a fejükben.

Az új mesterséges intelligencia mellett - melyből többet is használ már a közösségi oldal - egyébiránt új eszközök is a felhasználók rendelkezésére állnak majd, így ha azt látják, hogy egy videóban valaki öngyilkosságra készül, vagy arról beszél, rögtön jelentheti azt a Facebook számára, akik meghozzák a szükséges rendelkezéseket.
2 hozzászólás

Kileah

7 éve, 9 hónapja és 1 napja

Azért durva hogy meg fogják tudni állapítani. Gondolom a kapkodás, lélegzés, mozdulatok, hang összességéből...

válasz erre

Harder

7 éve, 9 hónapja és 1 napja

Sok sikert neki.

válasz erre