Mérföldkövet tett le az Ariane-5 rakéta az új kilövésével

2021. október 24.
76.7911
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Ariane-5 rakéta szombaton késő este, azaz október 23-án sikeresen pályára állított két műholdat a hordozórakéta eddigi legnehezebb terhet hordozó küldetése során, miután a földi rendszerek ellenőrzése miatt egy nap késéssel indult.

A fedélzeten egy kereskedelmi kommunikációs műhold és egy francia katonai műhold utazott, amelyek a rakétával együtt 11,2 tonnával új rekordot állítottak fel az Arianespace indításánál. Ez volt egyben a valaha indított legmagasabb Ariane 5 rakéta is, amely közel 1,5 méterrel magasabb volt, mint az általában 50,5 méter magas hordozórakéta.

A kilövésre 24 órás késéssel került sor, hogy több idő álljon rendelkezésre az Arianespace földi rendszereinek további ellenőrzésére az indítóálláson. Az Ariane 5 rakéta fő kriogén fokozatának nyomás alá helyezésével kapcsolatos "vörös állapot" szombat este valamivel több mint egy órát késleltette a kilövést, mielőtt megoldották volna.

Szombaton kora reggel az Arianespace képviselői közleményben elmondták, hogy a péntekre tervezett indítást meghiúsító anomáliát a földi rendszerben azonosították és kijavították, és ezzel szabaddá tették az utat a szombat esti indítási kísérlethez.

A küldetés során sikeresen pályára állt a luxemburgi székhelyű SES távközlési szolgáltató SES-17 távközlési műholdja és a francia védelmi minisztérium Syracuse 4A katonai távközlési műholdja.
3 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 1 hete

Óriási dögök ezek!

válasz erre

techiii

1 hónapja, 1 hete

Az elég nagy súly.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete

Az a baj hogy ennek a 95%-a kb maga a rakéta. Azon kéne valahogy faragni...

válasz erre