Merész lépés: a NASA űrhajót vezetne egy a Földet megközelítő aszteroidába, hogy eltérítse

2017. július 07.
3.8851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár számtalan alkalommal hallottunk már arról, hogy a Földet rengeteg aszteroida becsapódása fenyegeti, azonban még soha, senki nem állt elő konkrét tervvel arról, hogy mit lehetne tenni ellene.

A NASA azonban most bemutatott egy koncepciót, amit 2024-ben szeretnének a gyakorlatban is megvalósítani, méghozzá a Földet megközelítő Didymos aszteroidapáros esetében, amelyek bár közvetlenül nem fenyegetnek becsapódással, de arra éppen elég jók, hogy a NASA kipróbálja elképzelését azzal kapcsolatban, hogy el tudnának-e téríteni a becsapódással fenyegető aszteroidákat vagy sem?

A kutatók ehhez egy egészen drasztikus módszert dolgoztak ki, ezáltal konkrétan egy pilóta nélküli űrhajót vezetnének neki az aszteroidának, ami el nem pusztítaná az égitestet, ellenben képes lenne arra, hogy ezzel kimozdítsa pályájáról.

A NASA azt reméli, hogy elképzelésük a gyakorlatban is működni fog, ezáltal amennyiben a jövőben egy aszteroida valóban fenyegetné a Földet, akkor már élesben is be lehetne vetni a módszert.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Levi87

2 éve, 4 hónapja és 14 napja

Tiszta Armageddon fíling!

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 4 hónapja és 15 napja

Na az a menő! Megnyugtató lenne egy pozitív eredmény.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink