Menetrendszerűen érkezett az Ubuntu 17.10 Alpha

2017. június 30.
3.4071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical menetrendszerű fejlesztési munkája ismét nem hagyta cserben a felhasználókat, hiszen elérhetővé tették az Ubuntu és a népszerű egyéb asztali környezettel ellátott Linux disztribúció 17.10-es verziójának Alpha verzióját, így egy újabb mérföldkövet pipáltak ki.

Nagyon vártuk már, hogy miképp fog alakulni a felhasználói élmény azzal, hogy a Unity helyett a Gnome asztali környezet lesz a sztenderd session a Canonical megoldásában, így az Alpha variáns kicsit olyan volt mint a karácsonyi ajándék. Tudjuk, hogy mit kapunk de még nem kaptuk meg.

A mostani a kiadás ennnek ellenére még jobbára a 17.04-es Zesty Zapus-ra építkezik, így a 17.10-es is ugyanazon Kernel, grafikus stack, Mesa, X.Org és systemd verziót foglalja magában mint az előd, de természetesen itt már a Gnome asztali környzet az alapértelmezett.

Az Ubuntu 17.10 mellett megjelent a Kubuntu, Lubuntu és az Ubuntu Kylin 17.10-es változatának Alpha build-je is, a következő képfájlokra pedig szűk egy hónapot kell várnunk, hiszen az Alpha 2 július 27-én debütál majd.
2 hozzászólás

Harder

2 éve, 23 napja

Ezt most ki is próbálom élesben. Úgyis újrahúzás előtt állok.

válasz erre

VDemon

2 éve, 23 napja

Ők nem késnek sosem, mint egyes más rendszerek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink