Menetkészek az asztronauták, akik pár hét múlva a Nemzetközi Űrállomásra utaznak

2019. február 24.
3.6651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nick Hague, Alexei Ovchinin és Christina Koch három héten belül a Szojuz űrhajó által egy hosszabb távra szóló kirándulást tesz a Nemzetközi Űrállomásra, lévén hat hónapig ott fog dolgozni a három asztronauta.

A napokban fejezték be a tréningidőszakot, így most már teljesen menetkészek a Kazahsztánból rajtoló expedícióra, amire egészen konkrétan március 14-én fog sor kerülni, Hague pedig elképesztően izgatott már az utazás miatt, merthogy októberben meghiúsult egy hiba miatt egy korábbi kilövése Ovchininnel közösen - gyakorlatilag az életük forgott kockán, de szerencsére nem esett bajuk, és egészen azóta készülődnek a következő megmérettetésre.

Partnerük, Christina Koch is első ízben fogja megtapasztalni a Nemzetközi Űrállomás nyújtotta élményeket, aki öt évnyi tréningezés után fogja magát kipróbálni végre éles bevetésen is, de rengeteg tanácsot kap a barátaitól, akik viszont már jártak a világűrben.
3 hozzászólás

Porthos

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Izgalmas meló lehet egyébként, de nagyon kimerítő is. Azért fél év egy olyan kis helyen elég megterhelő lehet.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Öt évig készülni egy küldetésre meglepett smiley nem semmi.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Kétszer olvastam "menesztették"-nek, de a felvezetőszöveg után mégiscsak elolvastam harmadjára is a címet... röhögő smiley

válasz erre