Megvan a hiba oka, hamarosan újra repülhetnek a GoPro Karma drónok

2017. január 09.
5.0601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyszerű hírt kaptak azok a felhasználók, akik beleszerettek a GoPro Karma drónjaiba, amelyek összecsukhatóságukkal, dizájnjukkal és professzionális tulajdonságaikkal sokakat rögtön elvarázsoltak, azonban az idilli összképbe egy nagyon súlyos probléma rondított bele.

A négymotoros Karma drónok többsége ugyanis egy eleddig ismeretlen hibából kifolyólag váratlanul leállt, és menthetetlenül lezuhant, aminek köszönhetően vissza is hívták a kis robotrepülőket, a vásárlók vissza is kapták ezért a pénzüket, és sokáig úgy tűnt, hogy a Karma örökre elveszhet a süllyesztőben.

A CES 2017 alkalmából azonban Nick Woodman, a GoPro vezérigazgatója személyesen jelentette be, hogy megtalálták a probléma forrását, már tesztelik is a javított modelleket, amelyek várhatóan még az idén piacra kerülhetnek, de pontosabbat erről nem tudtunk meg.

Ami azonban még kiderült, hogy a probléma forrását egy nagyon egyszerű mechanikai hiba okozta, amelynek részeként a drón akkumulátora hajlamos volt arra, hogy repülés közben elcsússzon egy kicsit, ami áramellátási gondokhoz, ezáltal lezuhanáshoz vezetett.
2 hozzászólás

Porthos

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Árban lehetnének már kicsit barátságosabbak...

válasz erre

TEchie

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Királyság, úgyis tervezek venni egyet. Megvárom ennek a következő generációját!

válasz erre