Megújult Facebook, átalakított Instagram és WhatsApp - íme minden, amit az F8 konferencián bejelentettek

2019. május 01.
2.9211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Lezajlott a Facebook F8 konferencia, melynek keretében egyaránt jelentettek be újdonságokat a Facebookhoz, a Facebook Messengerhez és az Instagramhoz is, ezeket pedig most sorra is vesszük az alábbiakban.

Zuckerberg egész egyszerűen FB5-nek hívta azt az update-et, ami többek között a hírfolyammal is leszámolna (vagyis egy bizonyos mértékben), helyette pedig a különféle csoportok és események kapják a fókuszt. Értendő ezalatt, hogy az általunk "belakott" csoportok és események lesznek a hírfolyamunkban, és nem a barátaink összesített tartalmai.

Ezekhez még hozzájön a Meet New Friends funkció, miáltal valamilyen közös érdeklődés alapján ajánl be nekünk az algoritmus felhasználókat, például az iskolánk vagy a munkahelyünk alapján. Az iOS és Android verziókon már él ez a lehetőség, a számítógépes felületekre később jön.

Megújult Facebook, átalakított Instagram és WhatsApp - íme minden, amit az F8 konferencián bejelentettek - 2. kép

Az Instagramot érintő változtatások közül a legfontosabb, hogy új módokon kommunikálhatunk a követőinkkel, így például akár kvízek formájában is megtörténhet az interakció. Továbbá most már akár az Instagramon vásárolhatunk is bizonyos termékeket, ez pedig a művészek, atléták és nagyvállalatok számára lesz remek opció.

Másfelől élesedik a már korábban pletykált like-elrejtési lehetőség, miáltal nem lesz látható, hogy hányan kedvelték a tartalmunkat. Kanadában kipróbálják eme friss funkciót, majd az ottani siker függvényében bevezethetik globálisan is.

Megújult Facebook, átalakított Instagram és WhatsApp - íme minden, amit az F8 konferencián bejelentettek - 3. kép

A Messengerbe olyan frissítés érkezik, ami segítségével láthatjuk a WhatsAppon, Facebookon és Instagramon követettek tartalmát, illetve közös videónézési lehetőséggel is gyarapodik a felület. Maga a mobilos alkalmazás is alaposan át lesz formálva, lévén iOS-en sokkal kevesebb helyet fog foglalni, nagyjából 30 MB alatt lesz az update után. Ezeken felül pedig jön a PC-s és Mac-es alkalmazás is az idei év későbbi részében, így nem kell majd böngészőből írogatnunk.

Megújult Facebook, átalakított Instagram és WhatsApp - íme minden, amit az F8 konferencián bejelentettek - 4. kép

Szó esett az Oculus Questről és az Oculus Rift S-ről is, amik már előrendelhetőek, és május 21-én debütálnak 22 országban - Magyarország viszont kimarad a mókából. Már az árszabás is megvan: mindkettő 400 dollárért megy, azaz legalább 111 ezer forintért.

Végül a Facebook Dating randiapp is kiterjesztésre kerül 14 új országra, viszont mivel mi nem vagyunk köztük, így inkább egy új funkcióról ejtenénk szót, a Secret Crush-ról, ami egy egészen ötletes módja annak, hogy hogyan cserkésszük be a kiszemeltet: kialakíthatunk egy listát, amit csak mi látunk, ezekre pedig felvehetünk olyan illetőket, akiket esetleg kedvelünk, de nem merünk kezdeményezni.

Ez akkor is működik, ha nincs Facebook Dating profilja, mert amint regisztrál, és hozzáad a listájára egy olyat, aki már felvette őt is a saját listájára, akkor mindketten kapnak egy értesítést, innentől pedig bármi megtörténhet.

Zuckerberg szót ejtett a sorozatos adatbotrányokról is, miszerint tudják, hogy sokan elvesztették a cég iránti bizalmukat, ők pedig nem is keresnek kifogásokat, minden okot megadtak a bizalmatlanságra. Éppen ezért próbálnak kicsit javítani a renoméjukon ezekkel az újdonságokkal, hiszen ha jobban megnézzük, akkor minden friss bejelentésük egy valami köré épül: a szeretteinkkel való kapcsolattartás köré.
6 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Végre normális kinézetet kap. A desktop app meg kifejezetten király lesz.

válasz erre

Levi87

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Degáz, a desktop messenger tiszta imessage. Fullcopy.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Egész jól néz ki az új dizájn.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Nem is tudtam hogy van randiappjuk is.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Hű de nagyon üresnek tűnik a mostanihoz képest az új FB.

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Desktop Messenger jó ötlet. A redesign is bejön.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink