Megtesznek-e mindent a szülők azért, hogy megvédjék gyermekeiket az online fenyegetésektől?

2016. január 28.
1.0321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Annak ellenére, hogy a szülők több mint a fele (52%) hiszi, hogy az online fenyegetések, amelyekkel gyermekeiknek szembe kell nézniük folyamatosan növekednek ? kezdve az online zaklatástól a nem kívánatos tartalmakig ? nem sokkal több, mint egyharmaduk (39%) irányítja gyermekét oly módon, hogy beszél nekik a potenciális fenyegetésekről, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International legújabb kutatásából.

A felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 20%-a nem tesz semmit annak érdekében, hogy megvédje gyermekeit az internet fenyegetéseitől, annak ellenére, hogy hasonló arányban (22%) tapasztaltak valós online fenyegetést, beleértve a nem kívánt tartalmakat, a veszélyes idegeneket és az internetes zaklatást.

Pedig 53%-uk fél attól, hogy az internet valamilyen formában befolyásolja gyermekei egészségét vagy kedélyállapotát.



A szülők harmada (31%) érzi úgy, hogy nincs ráhatása arra, amit gyermeke lát vagy csinál online, míg közel kétharmaduk (61%) nem törődik azzal, hogy az internetes fenyegetésekről beszéljen a gyermekeinek. Ahol pedig intézkedések történnek, olyan dolgokra fókuszálnak, amelyek nagyrészt hatástalanok: például 28%-uk mondta azt, hogy ellenőrzi gyermekei böngészési előzményeit, bár ebben a szakaszban a legtöbb kár már úgyis megtörtént. Csupán negyedük (24%) telepített szülői felügyelet szoftvert.

?Sok mai fiatal esetében a mobiltelefonok és számítógépek online használata gyakran rejtve marad a szülők előtt és a mindennapi élet szerves részévé vált. A tanulmányunk azt mutatja, számos szülő tehetetlennek érzi magát azzal kapcsolatban, hogy mi történik ezeken az eszközökön. Léteznek azonban olyan egyszerű és pozitív intézkedések, amelyeket a szülők megtehetnek annak érdekében, hogy megvédjék a fiatalokat. A lényeg az, hogy összekapcsolják a gyakorlati óvintézkedéseket, például telepítsenek szülői felügyelet szoftvert és a számítógépeket tartsák családi ellenőrzés alatt, valamint beszéljenek a gyermekeikkel a potenciális fenyegetésekről és azok kezeléséről.? ? mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

A Kaspersky Total Security ? multi-device és a Kaspersky Safe Kids megoldások segíthetnek könnyebbé tenni a szülők életét azáltal, hogy védelmet nyújtanak a gyermekeket érő fenyegetések ellen, és felügyelik a Windows, Mac OS X, iOS és Android készülékeken folyó tevékenységet. A Kaspersky Lab szoftvere nem csupán megvédi a gyerekeket a nem kívánt tartalmaktól a weboldalakon és alkalmazásokban, hanem megakadályozza a bizalmas információk kikerülését, és segít a szülőknek szabályozni az időt, amit a gyermekeik az internetre csatlakozó eszközökkel töltenek.

További biztonsággal kapcsolatos cikkek
nincs még hozzászólás