Megtámadott egy zsarolóvírus? Van megoldás, ha nem akarsz fizetni!

2017. május 22.
3.6661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miután a WannaCry zsarolóvírus letarolta az egész világot, napirendre került az efféle kártevők elleni védekezés, ezáltal adataink megmentésére úgy tűnik, hogy már nem csak úgy van lehetőség, ha kifizetjük a sok pénzt a hackerek számára.
Advertisement

Persze mielőtt bárki örömtáncot lejtene, tökéletes megoldás egyelőre nincs, ellenben van már egy kis reménysugár, hiszen az Ars Technica munkatársai bemutatták a Wanakiwi nevű programot, amely képes arra, hogy letöltésével úgy kapjuk vissza adatainkat, hogy azért nem kell fizetnünk sem egy magánhackernek, sem a zsarolóvírus küldőinek.

Persze a program sem képes minden esetben csodát tenni, és nem is működik mindenkinél, a feltétele ugyanis az, hogy a zsarolóvírus berobogását követően azonnal, de legalább egy leállítás vagy újraindítás előtt letöltsük és futtassuk, ezt követően ugyanis képes lehet arra, hogy visszafejtse a memóriába írt titkosítást, amivel az feloldható, és adataink visszakerülhetnek hozzánk.

A program Windows XP és Windows 7 alatt is működik már, és nyílt forráskódjának köszönhetően arra számítunk, hogy hamarosan egyre jobb és fejlettebb alternatívái jelenhetnek meg. Ha gondban vagy, esetleg szeretnéd biztosítani magadat, IDE kattintva letöltheted a programot, amelyet csak ki kell csomagolni és futtatni a siker reményében.
4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 5 hónapja

Előre le kell szedni, hogy ha beüt a probléma, rögtön lehessen aktiválni! mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

7 éve, 5 hónapja

Nem rossz megoldás ez.

válasz erre

Harder

7 éve, 5 hónapja

Végre valami megoldás. Le is szedem, mielkőtt beszopnám a vírust. mosolygó smiley

válasz erre

betyár

7 éve, 5 hónapja

Elég gyorsan sikerült reagálni erre.

válasz erre