Megszüntetésre kerülhet az iPad Mini

2017. május 18.
3.4171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az Apple nem csak az okostelefonok piacán verte agyon a riválisait, hanem a táblagépek terén sem igazán akad kihívója az iPad családnak, próbálkozások ugyan androidos és windowsos részről is akadnak, de még nagy a harc.

Az amerikai óriás palettája nem túl bonyolult, az iPad Mini, iPad és iPad Pro szériák látszólag jól megférnek egymás mellett, azonban az elmúlt 1-2 évben tisztán látszik, hogy merre menne el a vállalat. Az iPad Mini egyre kevesebb szerephez jut, miközben az iPhone-ok képernyőméretének növekedése és az új, 9,7 hüvelykes iPad árának csökkentése még szűkebb mozgásteret enged az apró tabletnek.

Piaci hírek szerint a készletek elfogytával nem is pótolná már őket az Apple, de az még kérdéses, hogy lesz e új iPad Mini vagy inkább úgy döntenek, hogy nem termel elég profitot a kategória és nincs értelme nagyobb összegeket költeni az új, teljesen átalakított modellek kifejlesztésére. A piacot elnézve más gyártók sem igazán erőltetik a kisebb táblagépeket, a phablet fogalom pedig lassan kezd eltűnni, hiszen a legtöbb mobil már 5 hüvelyk fölötti kijelzővel érkezik.

A hamarosan kezdődő WWDC alkalmával többen számítanak legalább egy új iPad érkezésére, mely vélhetően a Pro családba érkezik, de talán a kissé feledésbe merült Mini család is kap egy új zászlóshajót.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 2 hónapja és 10 napja

Az egyik legszerethetőbb Apple eszköz, kár lenne ha utód nélkül eltűnne...

válasz erre

Kileah

2 éve, 2 hónapja és 10 napja

Nemár! Akkor kivárok a vásárlással, most akartam cserélni. Megvárom mi jön helyette. Ha jön...

válasz erre

Fikarc

2 éve, 2 hónapja és 10 napja

Pedig ez egy olcsó és nagyon praktikus tablet...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink