Megszűnik az iTunes Affiliate Program, több híroldal is tönkre mehet

2018. augusztus 03.
1.0951
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő bejelentést tett az Apple a minap, amikor elhatározták, hogy végérvényesen megszüntetik az iTunes Affiliate Programot, ami rengeteg kisebb-nagyobb hírportálnak jelentette a működéshez szükséges alaptőkét.

Aki ugyanis nem tudná, az iTunes Affiliate Program lényege az, hogy a regisztrált partnerek minden egyes átkattintás után - a weboldalra elhelyezett App Store linkekről beszélünk - valamennyi aprópénzt kaptak az Apple-től, ami korábban 7 százalékos részesedés volt az eladások után, 2017 óta viszont csak 2,5 százalék.

Már utóbbi megszorítás is rengeteg kisebb-nagyobb híroldalt sodort veszélybe, azonban a részesedés eltörlésével sorban szűnhetnek majd meg a jelentősebb portálok is, így például az egyik legnagyobb mobiljátékos portál, a TouchArcade is bajba került.

Az Apple közleményéből egyébiránt megtudtuk, hogy az utóbbi időben olyan professzionális lett az App Store algoritmusa, hogy most már nincs szükségük külső ajánlásokra, ami azért szomorú azoknak akik voltak olyan felelőtlenek, hogy nem álltak több lábon, mert a cég mindezt szinte egyszerre jelentette be több mint 53 milliárd dolláros rekordbevételt hozó negyedévével.
3 hozzászólás

Harder

7 hónapja, 3 napja

Na ezért nem szabad más szolgáltatásaira építeni a vállalkozást. A facebook is úgy játszik az ilyenekkel, ahogy akar.

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 napja

Aki hülye, meg is érdemli.

válasz erre

login_password

7 hónapja, 4 napja

Aki erre épített csak, az nyilván ne lepődjön meg.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink