Megszűnik a Windows Phone-os Softcard

2015. február 25.
7121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Nem meglepő: meg fog szűnni a Softcard Windows Phone-os alkalmazása, miután a Google felvásárolta.

A Google Windows (Phone)-ellenes (vagy Microsoft-ellenes) politikája ismét felütötte fejét: rögtön, hogy a Google Wallet fejlesztése és népszerűsítése érdekében felvásárolták a Softcardot (amellyel Windows Phone-ról is lehetett fizetni), bejelentették, hogy a szolgáltatás a Google Wallet része lesz és külön azt is, hogy a Windows Phone-os verziót meg fogják szüntetni (így nem marad helyette semmi)

A hivatalos írás szerint:
Mit jelent ez a Softcard felhasználók számára?

[...] A Google felvásárolta a technológiát [...] a Softcardtól és mi arra ösztönözzük androidos felhasználóinkat, hogy töltsék le a Google Walletet.

A közeljövőben a Softcard alkalmazás meg lesz szüntetve és a pénztárcák is elvesznek. Egy pontos megszüntetési dátumot hamarosan közlünk.

Mi a helyzet a windowsos Softcarddal?

A Softcard for Windows Phone alkalmazás is meg fog szűnni. Egy pontos megszüntetési dátumot hamarosan közlünk.
Valljuk be: ez valahogy várható volt (nincs hivatalos Google-alkalmazás Windows Phone-ra az amúgy is hibás és 2012 óta nem frissített "Google" keresőalkalmazáson kívül; a Waze nem kap frissítéseket, mióta felvásárolta a Google (hivatalosan meg is erősítették, hogy nem tervezik folytatni az alkalmazás fejlesztését a Microsoft platformján) stb.). A Google nem csak a Softcard/Google Wallet terén szervezkedik, de egyesült államokbeli szolgáltatókkal is tárgyal, ami azt jelenti, hogy hamarosan láthatjuk majd az ott megjelenő androidos eszközök képernyőin előre rögzítve a Google Wallet alkalmazást.

Ez eddig nem is probléma, ami viszont még valószínű, hogy ezek a szolgáltatók nem fogják előnyben részesíteni a Windows Phone-t futtató készülékeket, illetve, amíg a Microsoft dolgozik a saját NFC-alapú fizetési rendszerén, az amerikai bankok valószínűleg nem fogják majd azt (rövid időn belül, legalábbis) elfogadni. Ez azt jelenti, hogy a Windows Phone-felhasználók egyelőre rá lesznek kényszerítve a bankkártya használatára NFC helyett.

Frissítés // 2015. 02. 26. - A Waze most kapott egy apróbb frissítést hibajavításokkal és néhány akkuidő-növelő fejlesztéssel.
nincs még hozzászólás