Megszűnik a Windows Phone 7-es Skype

2014. augusztus 08.
8311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Microsoft ismét lesújtott 10 millió Windows Phone 7 felhasználójára: bejelentették, hogy néhány héten belül megszűnik az ottani Skype.

Miután a Windows Phone 7 felhasználók a 7.8-as frissítés után nem kaptak több frissítést (ők nem frissíthettek 8.0-ra), eléggé elhanyagolttá vált a rendszer ezen verziója: a Microsoft sem adott ki több alkalmazást és többször már a fejlesztők sem tették kompatibilissé alkalmazásaikat, valamint a meglévő appok még csak frissítéseket sem nagyon kaptak.

Az adduplex becslései szerint év végére már senki sem fog alkalmazást írni Windows Phone 7-re.

Ami most ismét nagyot csattan a régebbi Windows Phone felhasználóin, az az, hogy nemsokára már a Skype-ot sem használhatják: a Microsoft nemrégiben visszavonta a Skype alkalmazás Windows Phone 7-es változatát az áruházból - így újonnan letölteni már nem lehet. Ebből értelemszerűen arra lehet következtetni, hogy ha azonnal nem is, de meg fog szűnni a támogatás ezen a rendszeren. Aki erre következtetett, az jól gondolta: a Microsoft közzétett egy cikket is:

Is Skype for Windows Phone 7 being discontinued?
Yes. We want everyone to experience the best Skype has to offer ? from enhanced quality to better reliability to improved security ? and the newest version of Skype is the way to do that. So everyone can benefit from the latest improvements, we sometimes retire older versions of Skype across all platforms, including mobile devices. For that reason, we are permanently retiring all Skype apps for Windows Phone 7.
As a result, within the next few weeks, you?ll no longer be able to sign in and use Skype on any Windows Phone 7 device. You will still be able to use Skype on a variety of mobile platforms, including Windows Phone 8 or 8.1, but unfortunately, Skype will no longer be available in any form on Windows Phone 7.

Röviden szólva: igen, a Skype meg fog szűnni a platformon, méghozzá azzal az okkal - ahogy ők mondják -, hogy szeretnék, ha mindenki a legújabb Skype-élményt kapná, és ezt csak a legújabb verzióval érhetik el. És ahhoz, hogy "mindenki a legújabb élményben részesüljön", néha meg kell, hogy szüntessenek kiadásokat egyes platformokon, és a Windows Phone 7 most idejutott. Aki még rendelkezik Skype-pal Windows Phone 7-tel és Skype-ot is használ, néhány (feltehetően legfeljebb 2-3) hétig még be tud majd jelentkezni, utána már sajnos nem.

Ha valakinek előfizetése van, akkor érdemes azt visszavonni illetve lemondani a platformon, nehogy a későbbiekben még valamit fizetni kelljen! Természetesen ha asztalon vagy más eszközön is hasznát veszed, akkor ez nem feltétlenül vonatkozik rád.

Egyes hírek szerint azért is jöhetett a változás, mert a Skype-ot egy új architektúrára építik és nem akarnak új alkalmazást kódolni egy haldokló platformra.

Forrás: WMPoweruser
nincs még hozzászólás