Megszűnik a Spotify Web Player for Linux

2017. április 12.
4.0441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az a baj a harmadik féltől származó, nyílt forrású applikációkkal, hogy a legtöbb esetben nem tudják felvenni a versenyt a fizetős és szponzorált versenytársaikkal, így van ez most a Spotify Web Player for Linux-szal is.

Matthew James, a megoldás fejlesztője a saját blogján tette egyértelművé azt a pletykát, mely szerint az általa készített szoftver a továbbiakban nem kap frissítéseket, ezzel együtt pedig az egész projekt meghal. Természetesen az ilyenkor szokásos miértek megelőzése is megtörtént, azaz elmondta, hogy mi miatt döntött emellett.

Lehetne hosszasan ecsetelni, hiszen megközelítette programozói szemszögből a dolgot, de röviden, hogy mi is megértsük egy szóval összefoglalta: biztonság. Mint mondta, a Spotify saját megoldása sokkal biztonságosabb és egyszerűbb protokollt használ a felhasználó és a szerver közt, míg a third paryt applikációk megfelelő működéséhez szükség van egy API-ra, hiszen nincs direkt elérés.

Emiatt egy olyan híd van a szerver és a user közt, ami mindkét oldalán fizető kapuval rendelkezik, ezáltal pedig lassabb, plusz képzeljük mellé azt, hogy nincs szükség igazolvány felmutatásra, elegendő csak egy nevet bemondanunk és bedobni egy kis aprót, ami valljuk be nem túl biztonságos.
3 hozzászólás

Fikarc

7 éve, 7 hónapja és 15 napja

Felesleges is, ott a hivatalos Spotify app.

válasz erre

VDemon

7 éve, 7 hónapja és 15 napja

Bakker. szomorú smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 7 hónapja és 15 napja

Még ha fájó is, de érthető lépés.

válasz erre