Megszületett a világ első címlapja, amelyet okostelefonnal fotóztak

2016. december 19.
3.5231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már korábban megjósolták, hogy az okostelefonok apránként teljesen kiszorítják majd a piacról a fényképezőgépeket, amivel kapcsolatban sokan úgy vélték, hogy a profi kategóriás masinák nincsenek veszélyben.

Ez az állítás azonban egyre inkább értelmét veszíti, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy a Sports Illustrated magazin bevállalta a világ első olyan címlapfotóját, amelyet nem egy profi fényképezőgéppel, hanem meglepő módon egy okostelefonnal készítettek Dwayne Johnson-ról.

Persze a történetben van egy kis csavar, hiszen a kiszemelt készülék az a Moto Z volt, amelyet egy külön Hasselblad kameramodullal lehet felvértezni, így a fotós - név szerint Michael LeBrecht - egy 12 megapixeles, tízszeres optikai zoommal és f/2.3 szenzorral rendelkező kamerával tudta elkészíteni az amúgy mutatós képet.

Megszületett a világ első címlapja, amelyet okostelefonnal fotóztak - 2. kép

LeBrecht elmondta, hogy természetesen eddig használt gépét - egy Canon DSLR-t - azért nem cseréli le a Moto Z-re, ellenben a kameramodulról csak elismerően nyilatkozott, hiszen rengeteg olyan funkcióval kecsegtet, amire csak a méregdrága, dedikált kamerák képesek.
2 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nem lett rossz kép!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 7 hónapja és 15 napja

Lassan már nyomtatott sajtó sincs, de nem baj, azért a kép jó.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink