Mégsem valósul meg Trump nagy álma: 2021 előtt nem megy ember a Holdra!

2017. május 18.
3.9681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Donald Trump az elnökké válását követően nem sokkal kijelentette, hogy szeretné, ha a NASA még az ő ciklusában ismét embert küldene a Holdra, amire az űrkutatási hivatal akkor még csak egy talánnal reagált, de a napokban bejelentették: ez biztosan nem fog sikerülni.

A NASA ugyanis bejelentette, hogy legújabb hordozórakétájuk, avagy az SLS az eredeti tervekkel ellentétben nem 2018-ban, hanem 2019-ben állhat majd Hold körüli pályára, de első ízben biztonsági okokból ez a kapszula még nem szállítana embereket, erre ugyanis további négy évet kell majd várni.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a NASA legkorábban 2021-ben tudja megvalósítani, hogy újra embert küldjön a Holdra, aminek leginkább anyagi okai vannak, hiszen legalább 600 millió dollárra lenne szükségük a projekt megvalósulásához.

A NASA szerint egyébiránt nem is annyira a költségesség, mint inkább a magas kockázat az, ami miatt tolniuk kellett az újabb Holdra szállást, amit tehát Donald Trump csak abban az esetben élhet meg elnökként, ha alaposan kinyitja a zsebét, vagy ha újra megválasztják.
6 hozzászólás

techiii

7 éve, 6 hónapja és 7 napja

Azért elég szomorú h ennyire le van maradva az űrtechnika. szomorú smiley

válasz erre

pefeco

7 éve, 6 hónapja és 7 napja

Az SLS soha nem fog Hold körüli pályára állni, mert az egy hordozórakéta. Az űrhajót Orionnak hívják.
Ha az USA 2021-ben Holdra száll, Kína meg már 2019-ben, akkor Kína nem megelőzi az USA-t, hanem bebizonyítja, hogy csak 50 évvel van lemaradva az űrhajózásban az USA-tól, hiszen az már ezt 1969-ben megtette. A kínaiak szeretnek nagyot mondani, de jelenleg se hordozórakétájuk, se űrhajójuk, se holdkompjuk, se visszatérő egységük nincs, ami alkalmas a Holdra szálláshoz. Ezek kifejlesztése minimum 10 év. Eddig egy holdjárót küldtek a Holdra, ami 1 hónapig volt mozgásképes. Az USA marsjárója eddig 150 hónapja járja a bolygó felszínét. Kíváncsian várom űrhajózásban miben előzte meg az USA-t Kína. (Hahaha) Az USA-nak több űrhajósa járt a Holdon, mint kínai űrhajós az űrben.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Trumpli kicsit elszámolta magát azért itt ott. röhögő smiley Gondolom elnökként azért pillázik nagyokat hogy nem minden úgy megy ahogy ő azt eltervezte.

válasz erre

TEchie

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Mi a kockázat vajon? meglepett smiley Már negyven éve is sikerült feljutni... röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Ez azért szívás, mert közben Kína Oroszországgal és az Európai Űrügynökséggel is mélyíti a kapcsolatát. röhögő smiley A végén beelőzik őket ezen a területen is. röhögő smiley Amerikával is szerettek volna közelebb kerülni, de az amcsiknak az ugye tabu.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Magyarul tök esélytelen! röhögő smiley

válasz erre