Mégsem fizet rekordösszeget az Apple-nek a Samsung

2016. december 09.
3.7701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az évszázad egyik legmagasabb kártérítési költségének megfizetését ítélte oda néhány hónappal ezelőtt az amerikai szövetségi bíróság a Samsungnak, akik az Apple-lel folytatnak évek óta tartó pereskedést a különféle szabadalmi jogok miatt.

Úgy tűnik azonban, hogy azoknak lesz igazuk, akik szerint ez az ügy soha nem érhet véget, hiszen miután úgy tűnt, hogy a 399 millió dolláros büntetés már végérvényesen kirovásra került a Samsungra, ügyvédeik segítségével sikerült olyan fogást találniuk az ügymeneten, amivel nem sikerült jogerőre emelniük az ítéletet, vagyis a legfelsőbb bíróság kénytelen ismét megváltoztatni a korábbi bírósági döntést.

Mivel a felülvizsgálat még csak a napokban indult meg, ezért nem tudni pontosan, hogy mekkora összeget ítélt most oda az Apple-nek a bíróság, de az bizonyos, hogy a vita még mindig arról folyik, hogy a Samsung több olyan szabadalmi jogot is jogtalanul használt fel, amelyek az Apple tulajdonát képezték.

Ilyen többek között a Home gomb, az egyujjas görgetés, a lekerekített dizájn vagy a kétujjas képnagyítás, amit a Samsung 11 készüléknél is alkalmazott úgy, hogy azért nem fizetett nekik egy centet sem.

Az ügyvédek most azért fellebbeztek, mert a 399 millió dolláros összeg csak akkor lenne mérvadó, ha a Samsung egy teljes iPhone-dizájnt ellopott volna, de ilyesmiről szó sem volt.
4 hozzászólás

Mordorer

3 éve, 10 hónapja és 24 napja

Rétestészta...

válasz erre

csirkee

3 éve, 10 hónapja és 25 napja

Elmegy a rengeteg pénz az ügyvédekre

válasz erre

rDAVE

3 éve, 10 hónapja és 25 napja

"Home gomb, az egyujjas görgetés, a lekerekített dizájn vagy a kétujjas képnagyítás" Valaki magyarázza már el, hogy ezek mitől olyan különlegesek, hogy le lehet védetni... A levegő vagy a napfény le van már védve? Háhá, gazdag leszek.

válasz erre

betyár

3 éve, 10 hónapja és 25 napja

nagyon oda teszik magukat azok az ügyvédek.

válasz erre