Megrövidíti az életet a képernyők által kibocsátott kék fény

2019. október 21.
7.2681
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő, ám sokak által igencsak szkeptikusan fogadott kutatás látott napvilágot az Oregon Állami Egyetem közbenjárásával, akik állatkísérletekkel bizonyították, hogy a képernyők által kibocsátott kék fény mennyire káros a szem és az agy sejtjeire.

A kutatók muslicákkal kísérletezve jutottak a fenti megállapításra, így 12 órán át néhány példányt teljes sötétségben és kék fényben, néhányat pedig világosban, kék fény nélkül tároltak, a vizsgálatok után pedig megállapították, hogy a kék fényben tartott állatok retinájában és agysejtjeiben egyaránt rendkívül súlyos sérülések keletkeztek.

Meglepő, hogy a későbbi kísérleteken még azoknak a mutáns muslicáknak is sérültek az agysejtjeik, akiket szem nélkül fejlesztettek ki, ennek hatására pedig drasztikusan lecsökkent az élettartamuk is. Nyilvánvalóan egy ember másként reagál a kék fényre, mint a muslicák, de a hasonló kezdeti sejtszerkezet miatt fontos lehet párhuzamot vonni, a végkövetkeztetés pedig konkrétumok nélkül annyi lehet, hogy a kék fény bizony egyáltalán nincs jótékony hatással az emberek egészségére.
3 hozzászólás

Ronalddo

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Erre ráb*sztunk.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Finoman szólva nem túl jó hír!

válasz erre

Harder

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Az igen.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink