Megrövidíti az életet a képernyők által kibocsátott kék fény

2019. október 21.
7.5091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő, ám sokak által igencsak szkeptikusan fogadott kutatás látott napvilágot az Oregon Állami Egyetem közbenjárásával, akik állatkísérletekkel bizonyították, hogy a képernyők által kibocsátott kék fény mennyire káros a szem és az agy sejtjeire.

A kutatók muslicákkal kísérletezve jutottak a fenti megállapításra, így 12 órán át néhány példányt teljes sötétségben és kék fényben, néhányat pedig világosban, kék fény nélkül tároltak, a vizsgálatok után pedig megállapították, hogy a kék fényben tartott állatok retinájában és agysejtjeiben egyaránt rendkívül súlyos sérülések keletkeztek.

Meglepő, hogy a későbbi kísérleteken még azoknak a mutáns muslicáknak is sérültek az agysejtjeik, akiket szem nélkül fejlesztettek ki, ennek hatására pedig drasztikusan lecsökkent az élettartamuk is. Nyilvánvalóan egy ember másként reagál a kék fényre, mint a muslicák, de a hasonló kezdeti sejtszerkezet miatt fontos lehet párhuzamot vonni, a végkövetkeztetés pedig konkrétumok nélkül annyi lehet, hogy a kék fény bizony egyáltalán nincs jótékony hatással az emberek egészségére.
bizonyították, hogy a képernyők által kibocsátott kék fény mennyire káros a szem és az agy sejtjeire.'>
3 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Erre ráb*sztunk. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Finoman szólva nem túl jó hír! röhögő smiley

válasz erre

Harder

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Az igen. meglepett smiley

válasz erre