Megoldotta a WC-problémát a SpaceX, rajtra készen a Crew-3 küldetés

2021. október 27.
103.5001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceX legújabb Crew Dragon űrkapszulája a hétvégén először felszállva kipróbál majd néhány finomított WC-technológiát, lévén az Endurance névre keresztelt űrhajó a tervek szerint vasárnap kora reggel indul, és ezzel megkezdődik a SpaceX Crew-3 küldetése a Nemzetközi Űrállomásra.

Az Endurance egy apró, de fontos dologban különbözik a SpaceX két másik, Crew Dragon névre keresztelt kapszulájától: az űrhajónak olyan WC-rendszere van, amelyet úgy alakítottak át, hogy megakadályozzák a vizeletszivárgást az űrben.

Ilyen szivárgás történt a legutóbbi Crew Dragon-járaton, az Inspiration4-en, amely a múlt hónapban a milliárdos Jared Isaacmant és három másik magánszemélyt juttatott Föld körüli pályára a Resilience kapszula fedélzetén. A leszállás utáni ellenőrzések során kiderült, hogy a háromnapos repülés során meglazult egy, a WC-tároló tartályhoz csatlakoztatott cső.

A szivárgás nem tűnik nagy ügynek, lévén az említett kapszulák fedélzetén utazó két legénység nem észlelte a problémát a repülés során, és az elemzések arra utalnak, hogy az Endeavour nem szenvedett olyan korróziós sérüléseket, amelyek megnehezíthetnék a Földre való visszatérést.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 8 hónapja és 9 napja

Fontos dolog, szó se róla.

válasz erre

Levi87

2 éve, 8 hónapja és 9 napja

Biztos megnyugodtak az érintettek. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

2 éve, 8 hónapja és 9 napja

Repülő kula mentesítő javítás.

válasz erre

marco

2 éve, 8 hónapja és 9 napja

Roppant kellemetlen lehet amikor egy híg sztori elkezd visszaszivárogni a súlytalanságban, és megfesti a kabint, úgyhogy átérzem a problémát.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 8 hónapja és 9 napja

Mondjuk ebből kellemetlen problémák tudnak lenni. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 8 hónapja és 9 napja

Na ez egy fontos fícsör, úgyhogy nagyon oda kell rá figyelni! röhögő smiley

válasz erre