Megnyugodhat az Apple, mert kivonul Amerikából a LeEco

2017. március 21.
3.3641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár nagyon sok előnyt és pozitívumot lehet felhozni a kínai okostelefonok mellé, azonban akadnak olyan gyártók a régióból, amelyek nincsenek tisztában a saját helyzetükkel, és emiatt felelőtlen lépéseket tesznek, amivel akár jövőjüket is kockára tehetik.

Ebbe a kategóriába sorolható a LeEco is, akik tavaly azzal a céllal robbantak be az amerikai piacra, és vásárolták fel a Yahoo egykori főhadiszállását a Szilícium-völgyben, hogy megmutassák az egész világnak, így még olyan nyilatkozatok is elhangzottak, hogy céljuk az Apple leigázása, aminek jóvoltából rohamtempóban kezdték meg a fejlődést, és csaptak bele a tech világ minden szegmensébe.

Csakhogy a LeEco valamit nagyon elszámolt, így a Kínában elért sikereket nem tudták Amerikában is kamatoztatni, ezáltal nem sokkal a tavaly októberi amerikai debütálás után a vállalat komoly leépítésekbe kezdett, így év végére a betervezett 12 ezer fős létszám helyett mindössze 500 munkatársa maradt a vállalatnak, ezáltal most kivonulnak a Szilícium-völgyből, és így részben Amerikából is, ami persze nem jelenti azt, hogy készülékeik már nem lesznek kaphatók az országban.

Hogy a kínai gyártó bukását mi okozhatta, az egyelőre nem világos, ellenben nem szabad elfeledni, hogy saját hazájában és Ázsia más részein a LeEco továbbra is óriási népszerűségnek örvend, így nem kizárt, hogy később újra próbálkoznak.
4 hozzászólás

rDAVE

2 éve, 5 hónapja és 8 napja

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Az Apple-t is ki lehet ütni, csak idő kell hozzá. Kis túlzással a semmiből bementek Amerikába és azt várták, hogy azonnal azt fogják venni a bevált márka/márkák helyett. Szerintem ez stratégiai fail. Kínában mindig sok jött-ment "márka" létezett, így őket meggyőzni nem nehéz, de amcsiknál ez nem úgy megy, ott fel kell építeni valamit, hogy a tömeghez eljusson.

válasz erre

technomancer

2 éve, 5 hónapja és 8 napja

USA-ban Apple mellett lehetetlen labdába rúgni.

válasz erre

muki

2 éve, 5 hónapja és 8 napja

Ez a sztori bebukott. Nem tudom mire szamitottak Amerikában...

válasz erre

inkognito

2 éve, 5 hónapja és 8 napja

Egyetlen cég sincs amelyik tönkre tehetné az Applet. Nagyon márkahűek az amerikaiak.

válasz erre