Megnyílt Magyarország első ScreenX moziterme

2018. szeptember 07.
4.4931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Tegnap délelőtt egy sajtóeseményen elsőként tekinthettük meg Kelet Európa első ScreenX mozitermét, ahol 270 fokban élvezhetjük a mozizás élményét, melyet elsősorban egy speciális anyagból készült vászonnak köszönhetünk.

A különleges technológiát 2012-ben Dél-Koreában fejlesztették, és mára már 13 ország 154 mozitermében találkozhatnak a nézők a kiterjesztett valósággal - főleg az ázsiai térségben. Hazánkban elsőként a Cinema City Arénában próbálható ki a nem mindennapi élmény, ugyanis a megszokott középső vászon helyett a moziterem oldalsó falait is speciális vászon borítja, így bizonyos filmeknél 270 fokban élvezhető a mozifilm.

Az oldalsó vásznakra 4 db nagyteljesítményű projektor vetíti - sajnos elég nagy világosságot is okoznak - a tartalmakat, melyről egy különleges szoftver gondoskodik. Az Apáca című horror filmmel debütált a ScreenX, ahol talán az élmény nem 100%-os, ugyanis maga a film elég sötét hangulatú, de hamarosan a MEG, Az őscápa című filmet is vetítik majd a különleges teremben, ahol sokkal jobban érvényesül majd a kiterjesztett valóság.

Megnyílt Magyarország első ScreenX moziterme - 2. kép

November folyamán érkezik majd a Bohém rapszódia, decemberben pedig az Aquaman című filmet lehet majd megnézni ebben a formátumban. A ScreenX jegyek ára 2.360 forintba kerülnek, jegy foglalására nincs lehetőség, csak vásárlásra.
5 hozzászólás

TEchie

6 éve, 12 napja

Woooow! meglepett smiley De jó hogy van nálunk is, iusában láttam ilyet nem is olyan régen, de nem gondoltam volna hogy nálunk is lesz! mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 12 napja

login_password írta:
Elég drága ahhoz képest a jegy.
Annyival azért nem több szerintem. Egy próbát nekem megér mindenképp.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 12 napja

Tetszik! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 12 napja

Nagyon állat élmény lehet azért!

válasz erre

login_password

6 éve, 12 napja

Elég drága ahhoz képest a jegy.

válasz erre