Megmutatta magát a második generációs Opel Mokka elektromos autó

2020. június 25.
10.2281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb generációváltás vár az Opel egyik népszerű crossoverére, a Mokka szabadidőautóra, melynek legújabb szériája tisztán elektromos változatban is kapható lesz, jól ismert elemei pedig jelentős dizájnfrissítésen estek át.

A méretek így minimálisan változtak, az autó alig 12 centiméterrel lett rövidebb elődjénél - így is 4,15 méter -, de szélesebb lett egy centivel, csomagtartója pedig 350 literesre apadt. Az autó benzin- és dízelmotorokkal is készül, de a különlegességet az e-Mokka típus adja, mely teljes egészében elektromos hajtásláncra épül, méghozzá az e-Corsából ismert villanymotor segítségével, mely 136 lóerőt és 260 Nm nyomatékot kínál, mintegy 322 kilométeres hatótávolság mellett, amit 50 kWh-s akkumulátorok biztosítanak számára, olyan technológiára épülve, hogy 30 perc elég lesz a 80 százalékos töltöttség eléréséhez.

Az autó végsebességét 150 kilométer/órában korlátozták, gyárilag 18 colos kerekekkel szerelik, műszerfala teljesen digitális, és támogatja az Android Auto, valamint az Apple CarPlay rendszerét is. Az Opel e-Mokka alapára várhatóan 33 ezer euró, azaz közel 12 millió forint lesz, megjelenése jövő év elején várható.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

betyár

4 éve, 1 hónapja és 27 napja

Szép kis autó lesz ez.

válasz erre

Fikarc

4 éve, 1 hónapja és 27 napja

Dögös kocsi lett amúgy.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 1 hónapja és 27 napja

Itt is jön a sebességkorlátozás? Elég vicces. röhögő smiley

válasz erre