Meglépték: több iPhone-modellt is betiltottak Németországban!

2019. január 04.
4.0141
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár korábban sokan úgy vélték, hogy a németek úgysem merik meglépni a Qualcomm nyomására az egyes iPhone-modellek betiltását, azonban csütörtökön életbe lépett a tiltás, ami hamar lelohaszthatja a vigyort az Apple arcáról.

A Qualcomm ugyanis bírósági úton elérte, hogy szabadalmi vitájuk miatt több iPhone-modell forgalmazását is betiltsák Németországban, amiért a lapkagyártó nem kis pénzt, több mint 1,3 milliárd eurót fizetett úgynevezett biztosítékként, amit azért követeltek a német hatóságok, hogy amennyiben mégis az Apple-nek lenne igaza, akkor az eljárás orbitális költségei garantáltan fedezésre kerüljenek.

Az Apple egyelőre nem reagált érdemben a történtekre, mindössze annyit közöltek, hogy azonnali hatállyal fellebbeznek a müncheni bíróság döntése ellen, hiszen bár a kínai tiltás is nagy érvágás volt nekik, azonban a német piaccal együtt már alaposan megérezhetik a kiesést.

Más kérdés, hogy a rendelet betartását vélhetően itt sem ellenőrzi majd senki, ezáltal például Kínában ugyanúgy árulják a tiltott iPhone-modelleket, mint korábban, sőt mi több, a problémát tovább fokozza, hogy a végzést az Apple szerint csak a márkaboltoknak kell betartaniuk, a Qualcomm azonban úgy gondolja, hogy minden német kiskereskedőre érvényes a tiltás.
5 hozzászólás

Direktor

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Komolyan durva hogy ezt el tudták érni!

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kezd érdekes lenni a sztori. Amcsiban a kínaiakat tiltogatják be, Kínában az amerikaiakat. Németeknél meg mindenkit.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ez tényleg megéri a Qualcomm-nak? Ráadásul ha közben kiderül hogy nincs igazuk, olyan precedens lesz belőle hogy ezután azt sem lehet majd betiltatni amit tényleg be kéne.

válasz erre

inkognito

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Jó sok pénzt adtak letétbe. Tényleg megéri ez nekik? Nem félnek attól h megutálják emiatt őket az emberek?!

válasz erre

techiii

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nem hittem volna h a németek valaha is meglépik ezt.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink