Meglepően sikeres volt a Microsoft negyedéve

2015. október 24.
7141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Az elemzők nem számítottak ekkora sikerre: a Lumia eladásoktól eltekintve az elvárásoknál nagyobb volt a Microsoft bevétele.

Nemrég a Microsoft is megjelentette a 3.

negyedéves pénzügyi statisztikáit és (a Reuters jelentése szerint már sorban kilencedjére) az elemzők várakozásainál nagyobb növekedést mutatott a cégóriás. A Microsoft a növekedést elsősorban a felhőalapú technológiáinak és szolgáltatásainak köszönheti. Satya Nadella, a cég vezérigazgatója a jelentésében úgy fogalmazott, "jelentős előrelépést sikerült elérnünk mindhárom ambíciónk kapcsán azáltal, hogy eljuttatjuk az emberekhez azokat az innovációkat, amiket szeretnek. [...] A felhasználói érdeklődés az új eszközök, a Windows 10, Office 365 és Azure szolgáltatások iránt egyre nő ahogy összehozzuk a legjobb Microsoft élményeket, hogy az emberek többet tehessenek."

A Microsoft a jelentésben az alábbiakat emelte ki:

Az Office 365 bevételek nagyjából 70%-kal nőttek (fix valutában mérve), a feliratkozók száma elérte a 18,2 milliót (ebben a negyedévben megközelítőleg 3 millió új feliratkozó lett)
A szervertermékek és felhőszolgáltatások bevétele nagyjából 13%-kal nőtt (fix valutában mérve)
Az Azure szolgáltatások bevétele és használata évről-évre több, mint duplájára nő.
Az Enterprise Mobility (Vállalati Mobilitás) felhasználók száma évente több, mint duplájára nőtt (most elérve a 20.000-et),  és a telepítési szám évente meghatszorozódott.
A keresőhirdetések bevétele (leszámítva a forgalomszerzési költségeket) 29%-kal nőtt (fix valutában mérve)
Az aktív XBox Live felhasználók száma 28 százalékkal nőtt (elérve a 39 milliót)

Azonban nem minden számadat mutatott növekvő tendenciát: a személyi számítógépekre vonatkozó bevételek 17%-kal csökkentek, míg a mobilbevétel (eladott Lumiákból) 54%-kal volt alacsonyabb (bár ez utóbbi nem volt nagy meglepetés). Ez ugyan nem feltétlenül jelent jót, de mégis érdemes lesz megvárni a következő hat hónapot, ugyanis a Windows 10-zel kiadott eszközök több helyen még most kerülnek a polcokra, valamint a Windows 10 Mobile-lal felszerelt új készülékek és többek közt az új Lumiák (950, 950XL), még nem kaphatók. Ha egy kicsit a mobil részlegnél maradunk, azt is érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt hónapokban nem igazán jelentek meg csúcskészülékek sem (a 830 és 640 pedig nem mutattak akkora sikert, hogy rögtön fellendítsék az egész üzletet, az olcsó telefonok pedig olcsó telefonok), így elképzelhető, hogy ez a következő fél évben változást hoz majd. A Bing most először vált kiadás helyett profittá, részben a Windows 10-nek köszönhetően.

A bevételeket elnézve valószínűleg a PC és mobilágazat bevételcsökkenése az, ami miatt a Microsoft a legkevésbé aggódik: amellett, hogy szinte minden más téren nőttek a bevételei, még van néhány hónap a Windows 10 Mobile kigördüléséig, valamint még novemberben megjelenik majd a Windows 10 egy nagy, összefogó frissítése, ami új funkciókat is hoz majd (többek közt olyanokat, amiket az új Insider-verziókban láthattunk). Ez mind az ünnepek előtt lesz és elképzelhető, hogy többen gondolják majd meg magukat és vásárolnak Windows 10-es eszközt, és emellet a frissítések száma is valószínűleg meg fog ugrani. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft hogyan próbálja meg (ismét) újraindítani a Lumia vonalat.

Forrás: Hexus.net
nincs még hozzászólás