Meglepően egyszerűen átverték a vénaszkennert

2018. december 31.
3.5251
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Németországban került megrendezésre a Chaos Communication Congress, ahol leginkább az online biztonság, azon belül pedig a biometrikus azonosítás is terítékre került és mint kiderült, elég egyszerűen kijátszható a vénaszkenner.

A Motherboard számolt be róla, hogy a fentebb említett eseményen Jan Krissler és Julian Albrecht demonstrálták a saját bypass módszerüket a vénaszkenner kijátszására, amit egy műkézzel hajtottak végre.

Eredtileg az szólt az új azonosítási forma mellett, hogy az ujjlenyomattal ellentétben sokkal komplikáltabb ezáltal biztonságosabb is, ám a két úriember egy SLR kamerával készített képet a belépésre jogosult személy kezéről, majd pedig elkészítették annak mű változatát, ami meghozta a sikert.

Igaz ami igaz, ehhez 30 napra és 2500 teszt fotóra volt szükségük, de miután meglett az algoritmus, amivel mind a Hitachi, mind a Fujitsu megoldásait átvághatják (amelyek amúgy a piac 95%-át lefedik), már csak 15 percre volt szükségük ehhez.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 2 napja

Elképesztő hogy már az erezetünk se lemásolhatatlan.

válasz erre

KalandMester

6 hónapja, 2 napja

Ezért tárolom az elmémben a legféltetebb adataimat, titkaimat és minden ilyen vackot. Azt egyenlőre képtelenség feltörni.

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 2 napja

Azért az döbbenet, hogy még ezt az azonosítást is át lehet verni!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 2 napja

Minden feltörhető.

válasz erre

Tommy

6 hónapja, 2 napja

Ennyit az ilyen biometrikus csodákról...

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink