Meglepő felfedezést tettek a Jupiter mágneses mezejével kapcsolatban

2019. május 25.
5.2761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA birtokában lévő Juno űrszonda a Jupiter pályája körül kering, mellyel meglepő felfedezést tettek a tudósok, merthogy kiderült, olyan tulajdonsággal bír a kérdéses bolygó, amit eddig csak a Földön figyeltek meg.
Advertisement

Egészen konkrétan a belső mágneses mező időleges változásáról van szó, melynek okaként jelenleg a bolygó mélyének légköri szeleit jegyzik. A szóban forgó szelek roppant mélyre nyúlnak le, a bolygó felszínétől közel 3000 kilométerre, ahol a gáz halmazállapotból folyékony fém formálódik.

Eme információ a későbbiekben nagyon is hasznos lehet, lévén a Jupiter szerkezetével kapcsolatban további részletekre tehetnek szert a tudósok, hovatovább a mi bolygónk mágneses mezejében történő változások kapcsán is nem kevés friss adatra bukkanhatnak.
felfedezést tettek a tudósok, merthogy kiderült, olyan tulajdonsággal bír a kérdéses bolygó, amit eddig csak a Földön figyeltek meg.'>
5 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Na ez nekem teljesen magas! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nagyon érdekesek az ilyen felfedezések. Jó lenne olvasni valami magyarázatot is hozzá néha, mert érdekel a téma. Nem tud valaki olyan könyvet, ebookot, amiben érthetően, köznyelvre fordítva vannak ilyenekről írva? Előre is köszi!

válasz erre

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Azért ez komoly problémákat tud okozni itt a Földön mondjuk repülőknél...

válasz erre

techiii

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Akkor sok minden ki fog derülni.

válasz erre

inkognito

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Érdekesen hangzik.

válasz erre