Meglepő biztonsági frissítés az LG telefonjain

2017. január 01.
3.5551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Sokaknak talán nem újdonság, hogy ez év január elejére időzítette a Google a következő Android biztonsági frissítőcsomagot, de ezidáig nem konfirmálta és publikálta azt, ennek függvényében meglepő az a security patch amely az LG telefonjait érinti.

A fenti okfejtés talán kicsit félreérthető, így gyorsan tisztáznánk, hogy a broadcast folyamatban van, a héten kezdődik meg az OTA frissítés, és az amerikai Verizon modellek vannak fókuszban. A hivatalos közleményben az olvasható, hogy a csomag 81 módosítást tartalmaz, amelyek biztonsági réseket foltoznak a Google és az LG szoftveres megoldásain.

A Google része egyelőre ismeretlen, mivel azt fentebb vázoltuk, a keresőóriás még nem publikálta ezt a frissítést, így a javításokat még homály fedi. Ezzel szemben az LG részéről javítanak 1 kritikus, 2 magas, 4 közepes, és 1 alacsony státuszú sebezhetőséget.

A részletek hiányában azonban mindenképpen üde színfolt, hogy azon LG telefonjai, amelyek MediaTek SoC-kal rendelkeznek, javítást kapnak az MTKLogger applikációhoz, amely személyes információkat tárol.
1 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 10 hónapja és 11 napja

A BlackBerry is rendre előbb adja ki a biztonsági frissítéseket mint maga a Google.

válasz erre