Megkezdődött az Ubuntu 19.10 fejlesztése

2019. május 01.
3.8591
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Alig, hogy megjelent a népszerű Ubuntu Linux idei első kiadása, a Canonical máris publikálta a hírt, miszerint a csapat nem pihen, máris az őszi verzióra fókuszálnak, a fejlesztés pedig hivatalosan is elkezdődött.
 

A legfontosabb mérföldkő egyértelműen a stabil variáns piacra kerülése lesz, ennek a dátuma pedig október 17 lett, addig azonban a bátrabbak a napi avagy heti ISO fájlokat tesztelgethetik.

A motorháztető alatti újdonságok közt majd megtaláljuk a Linux Kernel 5.3-at, míg a felette elhelyezkedő alapértelmezett asztali környezet a Gnome szeptemberben érkező újdonsága a 3.34 lesz, ami után nem sokkal szeptember 26-án már az első bétában próbálhatjuk ki a véglegeshez közeli állapotot.

A fejlesztés megkezdésével párhuzamosan hamarosan kezdetét veszi a fantázianév találgatás is, ám a döntő szót majd a Canonical, Mark Shuttleworth mondja ki vélhetően egy blogbejegyzésben 1 hónapon belül.
3 hozzászólás

rDAVE

9 hónapja, 2 hete

Mordorer írta:
Szerintem ők már bőven fejlesztik ezeket egy évvel hamarabb, biztos vagyok benne hogy jó előre dolgoznak.
Nem vagyok szaki, de én nem nagyon tudom elképzelni, hogy mit lehetne ezen ennyire előredolgozni. Szimplán megy tovább rollingban a 19.04. Szerintem előre csak azt kell kitalálniuk, hogy kb mit akarnak benne látni a kiadás napjára, de jelentős része nem rajtuk múlik.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 2 hete

Legjobb Linux. Ever. Mindig azonnal frissítek, amikor kijön. Sajnos újabban már a bétákra is, és néha beszopom.

válasz erre

Mordorer

9 hónapja, 2 hete

Szerintem ők már bőven fejlesztik ezeket egy évvel hamarabb, biztos vagyok benne hogy jó előre dolgoznak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink