Megkezdődött a Lumia Cyan kiadása

2014. július 16.
6291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Ugyan "tesztverzióként" jött ki a finn Lumia 925-ökre már hetekkel a hivatalos megjelenés előtt, a Lumia Cyan frissítés kiadását a tegnapi napon a Microsoft is hivatalosan megerősítette és a kigördülés világszerte megkezdődött.

Megkezdődött a Lumia Cyan kiküldése (ami a Windows Phone 8.1-et is magával vonzza).
Advertisement

A csomagot a Nokia Conversations blogon mutatták be, ide hivatkozott a Microsoft tegnapi Facebook bejegyzése is.

[caption id="attachment_11232" align="aligncenter" width="512"] A Microsoft bejegyzése[/caption]

A Conversations blogon elsősorban az új funkciókat mutatták be, illetve mellékeltek egy hivatalos "hands-on" videót is - melyet a cikk tetején lehet megtekinteni. Ami a felhasználók számára ebből fontos volt, az a frissített Nokia támogatás oldala, ahol nyomon lehet követni a Lumia Cyan (és a Windows Phone 8.1) frissítés elérhetőségét ország, modell és szolgáltató alapján (hivatkozás a cikk alatt).

Aki ott szeretné nyomon követni a frissítés elérhetőségét, az a Windows Phone 8-as Lumia készülékén a Beállítások -> Névjegy (nem Extrák+Infó!) menüpont alatt keresse meg a "Szolgáltató:" sort. Itt látszik majd az ország és a szolgáltató neve, amit keresni kell. Aki nem független telefonnal rendelkezik, az valami ilyesmit fog látni: "<szolgáltató neve> HU". Az oldalon a Ctrl+F (vagy Mac-en Command+F) segítségével írja be a böngésző keresődobozába, hogy "Hungary", majd görgessen le amíg a saját telefonmodelljét látja (a Névjegy menüben az is ott van a szolgáltató felett), majd figyelje a modellnél a szolgáltatót. A sor utolsó cellája jelzi majd a Lumia Cyan frissítés állapotát (Under Testing = "tesztelés alatt" / Available = "Elérhető").

Aki független készüléket használ, az a szolgáltató sorában a következőt látja majd: "<ország kétbetűs kódja> Country Variant". Itt nem a magyarországi készülékek sorát, hanem az adott ország modelljeit kell majd nézni (és természetesen a modell mellett a "Country Variant" típust). Az alábbi képernyőképen nyomon lehet követni a fentebb írtakat (kattints rá, majd kép jobb felső sarkába a nagyobb felbontású változatért!):A többi gyártó készülékéről egyelőre nem tudni, hogy mikor gördül ki a Windows Phone 8.1 és a mellé járó firmware frissítés, a tulajdonosaiknak azt javasoljuk, figyeljék a gyártó honlapját és közösségi oldalait, valamint naponta 1-2 alkalommal keressenek frissítéseket kézileg is a telefonnal). A Lumia Cyan (+Windows Phone 8.1) frissítést kizárólag a Windows Phone 8 (vagy 8.1 fejlesztői előnézet) rendszert futtató Nokia Lumia tulajdonosok kapják meg, a Windows Phone 8.1-et pedig minden Windows Phone 8-at (vagy 8.1 fejlesztői előnézetet) futtató felhasználó!

A Lumia 925 és Lumia 625 tulajdonosai már frissíthetnek Lumia Cyanra, több szolgáltatónál már Magyarországon is elérhetővé vált a frissítés (ahogy az itteni független készülékekre is).

Az újítások között egy teljesen új Creative Studio, 5.1-es hangrögzítés és élő képek (=fotóklipek) (kizárólag a Lumia 930, Icon és 1520 számára), egy új Nokia Device Hub (csatlakoztatott eszközöket lehet vele kezelni), valamint testreszabható fényerőcsúszkák és még sok minden más szerepel.

Forrás: Lumia Cyan elérhetősége (Hivatalos Nokia támogatás-oldal) / Nokia Conversations blogbejegyzés
Advertisement
nincs még hozzászólás

Advertisement

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink