Megkezdődött a LibreOffice 5.4 fejlesztése

2017. április 19.
4.1921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Italo Vignoli a The Document Foundation-tól adta hírül, hogy megkezdődött a LibreOffice következő verziójának fejlesztési ciklusa, és ha minden jól megy, akkor a második fél év legelején elérhetővé is válhat a stabil változat.

De mielőtt a LibreOffice 5.4 landolna a csomagtárolókban valamikor július végén, addig a csapat az első Bug Hunting Session-t tervezi, amely már most áprilisban megrendezésre kerülhet, várhatóan április 28-án, tehát jövő hét pénteken.

Maga az esemény két részre lesz bontva, amíg az első szakaszban az általános hibákat és azok javítását beszélik át a résztvevőkkel, addig a második szakaszban négy új, kulcs fontosságú tulajdonságot tesztelnek élesben.

Az első Alpha verzió az említett esemény előtt egy-két nappal fog megjelenni, az információk alapján .deb és .rpm binárisként, így az ezen csomagtárolókat használó Linux disztribúciók könnyedén telepíthetik majd és jelenthetik a hibákat, de mellettük elérhetővé válik macOS és Windows rendszerekhez is a szükséges telepítő.
1 hozzászólás

Harder

7 éve, 6 hónapja és 15 napja

Nincs is jobb Office alternatíva jelenleg. Nagyon szeretem.

válasz erre