Megkezdődött a Csendes-óceánon úszó szemétsziget eltakarítása

2018. október 18.
4.9221
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Föld óceánjainak több pontján is óriási szemétszigetek úszkálnak, melyek kapcsán eddig tehetetlen volt az emberiség, azonban szeptember elején elindult egy Ocean Cleanup nevű projekt, mely legalább a nagy szemétkupacok eltakarításában segítséget nyújthat.

Az Ocean Cleanup által megálmodott találmány egy Wilson névre keresztelt szerkezet, mely 600 méteres szélességben képes összegyűjteni az óceánban úszkáló szemetet, és miután az első tesztek jól sikerültek, a héten elindult végre a gyakorlati munka is, tehát a Csendes-óceánon elindult a manuális tisztítás.

A Wilson gyakorlatilag egy hajó mögé erősíthető szerkezet, mely félkör alakban egy 3 méter mélységig nyúló hálót ölel fel, amivel könnyű befogni a sok szemetet, amit aztán a hajón összegyűjtve a partra szállítanak újrahasznosítás céljából.

Az Ocean Cleanup csapata szerint a Wilson segítségével jövő áprilisig legalább 50 tonnányi hulladékot emelhetnek ki az óceánból, 2040-ig pedig megtisztítják majd az óceánokat a jelenlegi szemét 90 százalékától, noha a szakértők ezzel kapcsolatban nagyon szkeptikusak.

2 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 11 hónapja

Reméljük, tényleg lesz értelme. Meg kitartás végigvinni.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 11 hónapja

Na végre! mosolygó smiley

válasz erre