Megkapta rekordbüntetését a Google, 90 napjuk van változtatni

2018. július 19.
1.7161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen ijesztő, ami ezekben a napokban az Európai Unió és a Google között zajlik, az Európai Bizottság ugyanis a várakozásoknak megfelelően rekordbüntetéssel sújtotta a keresőóriást az Android operációs rendszer miatt.

A vád szerint ugyanis a Google monopolhelyzetbe hozta magát, ezáltal az okostelefonok gyártóinak nem hagyott választást azzal kapcsolatban, hogy készülékeikre csak a saját keresőjük, áruházuk és böngészőjük kerülhessen alapértelmezett formában, amiről az EU úgy véli, hogy versenyjogilag tiltott tevékenység.

Ezt pedig most egy óriási büntetéssel nyomatékosították, így a Google 4,3 milliárd eurót köteles fizetni az EU-nak - ez testvérek között is több mint 1400 milliárd forint -, de a legszörnyűbb, hogy a cég 90 napos haladékot kapott arra, hogy változtasson az Androidon és felhagyjon a jogsértésekkel, ellenkező esetben ismét egy tetemes bírságot kaphatnak a nyakukba.

A Google meglepően gyorsan reagált az EU ítéletére, és természetesen fellebbeznek a rekordbüntetés ellen, elmondásuk szerint ugyanis a vádak közül semmi sem igaz, és éppen a mostani büntetés az, ami az általuk jól kialakított egyensúlyt felboríthatja.

Hogy az ügy milyen komoly, azt jól jelzi az a tény, hogy maga Sundar Pichai CEO is megszólalt. Nyilatkozatában pedig kiemelte, hogy az EU figyelmen kívül hagyta a tényt, miszerint az Android az iOS versenytársa, nyílt forráskódú rendszerként pedig elképesztően nagy szabadságot ad a felhasználók és a telefongyártók kezébe is, hogy mindenki azokat az appokat, keresőket és egyebeket használja, melyeket csak szeretné.
4 hozzászólás

strogg

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

gyantom ez az EU-USA keménykedés eredménye csak. Ha cukimuki lenne az USA akkor most lett volna egy ejnyebejnye és annyi. Az EU-ban SEMMI érdemleges innováció és fejlesztés nincsen évek óta, autó gyártás van, meg volt a nokia és kifújt. Face, microsoft, google, netflix, stb... mint az USA-ból jön. Csak egyszer kapcsolják rá a villanyt 24 órára az EU-ra és go to 19. század! Ugrálnak az amcsi mamutcégek körül mint egy bedrogozott csivava és ugatnak, arc és száj az van de oltári nagy, de semmi más. No meg fejni akarják ezeket a cégeket. Erre gyanítom trump kivet egy elég fájdalmas védővámot és kész. De ha a google elkezd gondolkodni komolyan hogyan szedje vissza ezt a zsét az is az EU-nak fog k. fájni. Mert lássuk be amikor újság kiadók izmoztak, hogy ne jelenjen meg a cikkük a google hírekben elég volt annyit mondani, hogy ok, az első két hónap után ők kilincselték vissza magukat, mert a keresettségük 80%-ot esett azonnal. Szóval lehet szívózni, de nem érdemes. Főleg nem úgy, hogy az EU-ban SEMMI nincsen a kiváltására. Nem tetszik a facebook? Lőjétek le. Jaaaah, hogy megskalpolnak a választóid, de legjobb esetben is használhatják a kínai és orosz variánst? Háááát kérem innováció kéne nem arc, és hang. kacsintó smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Ebben most a Google-nek adok igazat, még annak ellenére is hogy az MS-t is megszivatták anno hasonló dologért, és azt jogosnak éreztem - akkor még nem volt elterjedt az internet, nem juthatott hozzá bárki bármihez egy klikkel (és bankkártyával).

válasz erre

VDemon

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Nem érzem száz százalékig jogosnak ezt a büntetést. Csináltak egy rendszercsomagot. Erre bárki bármit telepíthet, de alapkiépítésben természetesen a saját csomag-összetevőik vannak rajta. Hol ebben a baj?

válasz erre

techiii

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Elég komoly de megérdemlik. Nagyon erőszakosak android fronton is.

válasz erre