Megjött a Linux Mint 18.3 KDE béta verziója

2017. december 04.
7.3151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Linux Mint mögött álló fejlesztői csapat örömmel jelentette be, hogy elérhetővé vált a népszerű Linux disztribúció KDE és Xfce verziójának béta kiadása.

A Mate és Cinnamon verziókat követően elkészült a KDE Plasma és az Xfce asztali környezetre optimalizált verzió béta verziója is, ami funkcionalitásban szinte semmiben sem különbözik a másik kettőtől, igaz azért az asztali környezetek nyújtotta lehetőségekben lehetnek eltérések.

Az egyik legnépszerűbb Ubuntu fork Sylvia névre keresztelt 18.3-as kiadása ismét egy fontos mérföldkő a felhasználók számára, ugyanis LTS kiadásról beszélünk, ami azt jelenti, hogy 2021-ig minden zokszó nélkül frissként tekinthetünk rá, mivel addig minden szoftveres támogatást megkap a cég részéről.

A pontos verziószámot tekintve, a Plasma 5.8 került a rendszerbe, ami szintén LTS támogatással rendelkezik a KDE részéről, így egy nagyszerű párosítás lehet, de aki inkább Xfce párti, annak sem kell azon aggódni, hogy elavult technológiát kap, hiszen a 4.12-es build minden igényt kielégít.
1 hozzászólás

Harder

6 éve, 10 hónapja és 10 napja

Tovább támogatják mint a Canonical az Ubuntu LTS-eket? meglepett smiley

válasz erre