Megjelent a Skype for Linux 1.15, de még mindig nem az igazi

2017. január 14.
2.9561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Microsoft részéről az első 2017-es Linuxot érintő bejelentés a frissen debütált Skype for Linux 1.15, amelyben több kellemes tulajdonság debütált a hibajavítások mellett, de még mindig sok a teendő, ha valóban népszerű üzenetküldő valamint VoIP szolgáltatást szeretnének ezen a platformon.

Annak ellenére, hogy ez egy minor update a redmondi cég részéről, a változások listáját böngészve jobbára bugfixet, szoftver stabilitást látunk, így elmondható, hogy azért az év végi hajtásban nem lépték át a saját korlátaikat a fejlesztők.

Még mielőtt teljesen lehúznánk a friss Skype-ot, érdemes megemlíteni, hogy történtek azért változások, még ha nem is ezek vannak döntő többségben. Ezek között találjuk a beszélgetési ablak helyi menüjében újonnan helyet kapott másolás és beillesztés parancsot. Ezen kívül végre aktiválható lett az automatikus indítás az operációs rendszerbe való belépést követően, plusz hab a tortán, hogy mindezt minimalizálva is elérhetjük.

Az "új" Skype for Linux 2016. júliusi indítása óta több kisebb nagyobb újítást és csinosítást kapott a szoftver, de még mindig nem az igazi, hiszen minden frissítést követően olvashatjuk a visszajelzések közt, hogy jó jó, ez szép és jó, de mikor lesz elérhető a képernyő megosztás, a kontaktok átnevezése illetve több, a Microsoft saját platformjára készített változatból szeretett funkció.
3 hozzászólás

Gólem

7 éve, 10 hónapja és 17 napja

Kezd normális alkalmazás lenni belőle.

válasz erre

Harder

7 éve, 10 hónapja és 17 napja

Egyre jobb, most már teljesen használható.

válasz erre

VDemon

7 éve, 10 hónapja és 17 napja

Azért most már elég jól használható és van olyan szép is mint a wines. Kár hogy webalapú, parasztvakítás... szomorú smiley

válasz erre