Megjelent a LibreOffice 5.2.1, ami több tucat újítást hozott

2016. szeptember 08.
2.5481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Míg nemrég arról számoltunk be, hogy a szebb napokat is látott OpenOffice esetleg meg is szűnhet, addig a LibreOffice szárnyal, épp most jelent meg az új verzió.

Mindezt egy fajta metaforával illusztrálták, hiszen Italo Vignoli a The Document Foundation-től jelentette be, hogy a LibreOffice 5.2 első kiegészítése, 5.2.1 néven elérhetővé vált, vele együtt pedig számos javítás és továbbfejlesztett tulajdonság érkezett.

A legújabb LibreOffice egy hónappal a főverzió, az 5.2 megjelenése után érkezett, ami már akkor is számtalan újítást, javítást, finomítást, valamint UI dizájn változást hozott, ezzel egyidejűleg pedig azt is kijelentették a fejlesztők, hogy ez a valaha volt legösszetettebb és legfejlettebb LibreOffice változat.

Maga a bejelentés Csehországból, Brno-ból érkezett, ahol a napokban, szeptember 7. és 9. között zajlik a LibOCon, LibreOffice fejlesztői konferenciája, ahol a több tucat javítást/fejlesztést számszerűsítették is, így jött ki végeredménynek a 105. E sok változtatás miatt mindenképpen javasolják az 5.2.1 beszerzését, ami még stabilabbá és használhatóbbá teszi az augusztusban megjelent főverziót.

A LibreOffice 5.2.1 letölthető az egyes variánsokhoz tartozó changelog-gal együtt Linux mellett, Mac OS X és Windows platformokra egyaránt.
3 hozzászólás

VDemon

4 éve, 14 napja

Nsm is emlékszem hogy valaha is használtam volna mást. Legjobb office program és ingyenes is. Imádom.

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 14 napja

A legjobb office.

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 14 napja

A mindennapokban csak ezt használom. Microsoft office-t nem láttam már évek óta.

válasz erre