Megint problémás az Adobe Flash

2015. október 20.
8651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Kétségtelen, hogy az Adobe Flash haldoklik.

Valamikor még az internetes oldalak szinte mindegyikén megtalálható volt, vagy hirdetés, vagy valami szuper és látványos animáció formájában, mára azonban lassan minden nagy cég száműzi.

Az egykori Apple vezér, Steve Jobs már évekkel ezelőtt próbálta kiirtani a böngészőből ? az iPhone-ok és iPad-ek sose támogatták, csakúgy, ahogy a Microsoft Windows Phone-ja sem. A Google szintén kigyomlálta egy ideje a mobil eszközökről, szeptember 1 óta pedig a Chrome sem támogatja az ilyen reklámokat és a keresőóriás saját hirdetési rendszerének használóit is erre buzdítja egy ingyenes HTML5 konverterrel.

A haldokló bővítményről nemrég felmerült, hogy nem csak feleslegesen komplex és túlzott mértékben erőforrás pazarló, de veszélyes is. A Trend Micro nevű biztonságtechnikai cég felfedezésének köszönhetően derült fény egy olyan hiányosságra, melyet kihasználva külső felek annak ismeretében átvehetik az uralmat számítógépeink felett, futtasson az akár Windowst, OS X-et, vagy Linuxot. A hibát az Adobe is elismerte, a javítást valamikor a jövő hétre ígérték, ám pontos időt nem tettek közzé. Addig azonban az egyetlen védekezési mód a károkozás ellen mindössze az lehet, ha mielőbb eltávolítjuk az Adobe mára kőkorszakinak számító modulját.
nincs még hozzászólás