Megint felemelték a csillagászok a hangjukat a SpaceX Starlink projektje miatt

2020. február 15.
2.3173
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Kardinális jelentőségű vitatémát gerjeszt mostanság a SpaceX a Starlink műholdjaival, hiszen alapvetően Muskék célja nemes, miszerint globális internetlefedettséget szeretnének biztosítani, viszont sokan aggódnak, hogy elcsúfítja majd ez az égboltot.
 

A SpaceX már tett arra kísérletet, hogy miként lehetne majd megoldani, hogy ne rondítson bele az égi látványba a rengeteg műhold, viszont a Nemzetközi Csillagászati Unió (International Astronomical Union) most ismét felemelte a hangját, viszont nemcsak a SpaceX koncepciójával szemben, hanem a hasonló OneWebbel kapcsolatban is.

Negatív következményeket prognosztizálnak a földről történő csillagászati vizsgálatok számára, és ők maguk is kiemelik, hogy bár konkrét irányelvek sosem voltak arra, hogy a Föld körül keringő objektumok milyen fényességgel operálhatnak, de eddig nem is volt ez prioritást élvező kérdés - egészen mostanáig. Meglátjuk, mit reagál az űrügynökség!
5 hozzászólás

Porthos

6 napja és 15 órája

Abszolút megértem az aggódókat.

válasz erre

login_password

6 napja és 17 órája

Ez tipikusan olyan mint a Facebook, senkinek sem tetszik de nem történik semmi ellene.

válasz erre

Kisfaludy82

6 napja és 21 órája

Kár hogy mégsem történik semmi. A cél nemes, csak éppen túl nagy az áldozat.

válasz erre

Direktor

6 napja és 23 órája

Nem is értem, egyetlen projekttel hogy lehet több ezer műholdat feljuttatni, ki hogy adott erre engedélyt... Ez egy globális dolog, nem dönthet csak egy USA...

válasz erre

Levi87

6 napja és 23 órája

Engem is zavar hogy őszinte legyek. Elrondítja az eget...

válasz erre