Megint felemelték a csillagászok a hangjukat a SpaceX Starlink projektje miatt

2020. február 15.
5.6311
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Kardinális jelentőségű vitatémát gerjeszt mostanság a SpaceX a Starlink műholdjaival, hiszen alapvetően Muskék célja nemes, miszerint globális internetlefedettséget szeretnének biztosítani, viszont sokan aggódnak, hogy elcsúfítja majd ez az égboltot.

A SpaceX már tett arra kísérletet, hogy miként lehetne majd megoldani, hogy ne rondítson bele az égi látványba a rengeteg műhold, viszont a Nemzetközi Csillagászati Unió (International Astronomical Union) most ismét felemelte a hangját, viszont nemcsak a SpaceX koncepciójával szemben, hanem a hasonló OneWebbel kapcsolatban is.

Negatív következményeket prognosztizálnak a földről történő csillagászati vizsgálatok számára, és ők maguk is kiemelik, hogy bár konkrét irányelvek sosem voltak arra, hogy a Föld körül keringő objektumok milyen fényességgel operálhatnak, de eddig nem is volt ez prioritást élvező kérdés - egészen mostanáig. Meglátjuk, mit reagál az űrügynökség!
5 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Abszolút megértem az aggódókat.

válasz erre

login_password

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez tipikusan olyan mint a Facebook, senkinek sem tetszik de nem történik semmi ellene.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kár hogy mégsem történik semmi. A cél nemes, csak éppen túl nagy az áldozat.

válasz erre

Direktor

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem is értem, egyetlen projekttel hogy lehet több ezer műholdat feljuttatni, ki hogy adott erre engedélyt... Ez egy globális dolog, nem dönthet csak egy USA...

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Engem is zavar hogy őszinte legyek. Elrondítja az eget...

válasz erre